FULLT: Det som tidligere på kvelden var et oversiktlig ølutsalg, ble totalt forvandlet. Foto: Mats Johannesen
PROMILLE: Ambulanser kjørte i skytteltrafikk til Odderøya lørdag kveld. Foto: Mats Johannesen

KRISTIANSAND: Politiet måtte stenge ølsalget for å roe gemyttene før kranene kunne åpnes igjen.

Det var omtrent da David Guetta gikk på scenen kl 22.45 at politiet, som er leid inn av festivalledelsen, grep inn. Det var da så mange tørste og til dels temmelig berusede mennesker i hallen at situasjonen kom ut av kontroll.

Idrettshallen, som tidligere på kvelden var et oversiktlig ølutsalg, ble forvandlet til et sydende menneskehav, og flere av festivaldeltakerne ble aggressive.Ølutsalget ble imidlertid åpnet igjen etter relativt kort tid, da politi og vakter mente man hadde situasjonen under kontroll.

Festivalsjef Trond Åge Nyhus, som før festen startet hadde garantert at det ikke skulle bli køkaos ved ølkranene, opplevde i stedet det motsatte:

— Det ble trengsel i pausen mellom Steve Angello og David Guetta da det plutselig ble veldig mange som skulle inn, sier han til Fædrelandsvennen.

- Var ølhallen likevel ikke stor nok?

PROMILLE: Ambulanser kjørte i skytteltrafikk til Odderøya lørdag kveld. Foto: Mats Johannesen

— Hvis den er for liten, da vet ikke jeg, sier Nyhus, som hadde engasjert over 50 personer til å betjene ølkranene.Antall mennesker med svært høy promille steg jevnt og trutt ut over kvelden, og det manglet ikke på festivaldeltakere som var overstadig beruset. Politi og ambulansepersonell måtte ta hånd om en rekke personer som var helt ute av stand til å ta vare på seg selv.

— Det har vært mye fyll, bekrefter operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikt.