BILDER: Akin Duzakin fra Son i Akershus kommer med bilder.
BILDER: Petter Solberg fra Kristiansand kommer med bilder.
KERAMIKK: Kristin Antonsen fra Mandal kommer med keramikk.

KRISTIANSAND: — Det er derfor jeg har kalt sommerutstillingen "Eventyr". Jeg ser på det som et eventyr. Det har gått over all forventning, men det har vært et styr for å få det til å gå. Jeg er stolt av det, sier Olga Grimsmo Nilsen.

4. juli 1998 åpnet daværende ordfører Bjørg Wallevik galleriet. Den gang het det Tegnebua & Galleri Geitodden. I dag heter det bare Galleri Geitodden.— Jeg håper på fem år til, jeg satser på femårsbolker. På tiårsjubileet sa Wallevik "Jeg kommer tilbake om ti år", forteller Grimsmo Nilsen.

Ikke stilt ut selv

Gallerieieren driver selv som billedkunstner, og hun tror det er noe av årsaken til at hun har klart å holde galleriet åpent, der andre har måttet gi opp. Men gjennom disse 15 årene, har hun stort sett bare invitert andre kunstnere til utstillinger.

— Jeg har nesten aldri stilt ut mitt eget i galleriet. Jeg vil vise fram andre kunstnere, og prøver å bruke det til andre. Men jeg har jo noen av mine verk hengende i inngangspartiet og i gangen, sier Grimsmo Nilsen.

Søndag 7. juli skal 15-årsjubileet markeres. Kulturstyrets Ingrid Wisløff Jæger (Ap) står for åpningen, mens fire kunstnere, som aldri har stilt ut i galleriet tidligere, er invitert. Petter Solberg fra Kristiansand kommer med bilder, Kristin Antonsen fra Mandal kommer med keramikk, Akin Duzakin fra Son i Akershus kommer med bilder, og Dina Hald fra Oslo kommer med smykker. Alle har fått "Eventyr" som arbeidstittel.

Teskjekjerringa og ballonger

— Nå har jeg nettopp montert alt, og det er mye morsomt. Man blir satt inn i en fantasiverden, med blant annet teskjekjerringa og ballongferd. Jeg synes det er kjempegøy, sier gallerieieren.

Signe Hovd Nilsen skal fortelle eventyr i løpet av åpningsdagen, og det vil bli bidrag fra tre unge representanter fra kulturskolen.

Utstillingen blir stående fram til søndag 4. august.

— Jeg forventer at alle som tar turen ut får en god opplevelse med eventyrlige følelser, avslutter Grimsmo Nilsen.