KRISTIANSAND: — De øyeblikkene jeg opplever at jeg gir publikum noe jeg selv ville satt pris på - det er en veldig sterk følelse som betyr mye for meg, sier Øystein Greni til Fædrelandsvennen, før han skal på scenen i Bendiksbukta.

Bandet hans Bigbang skal sammen med DumDum Boys sørge for at Odderøya Lives siste kveld i år blir en solid rock'n'roll-fest.

For dette er to band som får mye ros for det de leverer live.

— Følelsen når man står på scenen kan minne om en mestringsfølelse, som når man får til et skateboardtriks for første gang. Et skikkelig vanskelig triks, for det er mye som skal klaffe samtidig. Og når det klaffer, så føler man seg ganske fantastisk. Jeg vil si det er en blanding av mestringsfølelse og lykkerus, sier Greni.

Vokalisten forteller at han har et sterkt forhold til Kristiansand, blant annet på grunn av Quart.

— Da jeg var ung var den akkurat kommet i gang, og jeg hadde ikke råd å dra. Men til slutt kom jeg meg hit som tilskuer og opplevde Black Crowes, Blur og deLillos som jeg var veldig fan av. Da hadde jeg en drøm om å spille her selv. Og noen år senere sto Bigbang plutselig på scenen og det kom mye folk allerede klokka to om ettermiddagen. Det var et slags gjennombrudd for oss. Så det har stor symbolsk betydning for oss å spille i Kristiansand, sier han.