KRISTIANSAND: Zoom-vinnerMads With og Lasse Fløtten Gammersvik , Trigg management, er valgt inn i styret for AKKS Kristiansand for 2012-2013. — Vi har snakket om det på landsstyremøter, at vi ønsker å ha gutta med, sier Henriette Falkum, daglig leder og nestleder i AKKS-styret.

Under årsmøtet, som ble avholdt i går, ble også Kristine Knapskog , stipendiat ved institutt for musikk på UiA, nytt styremedlem. Anette Bylund , som har delt på ledervervet med Henriette Falkum, blir ny styreleder. Eli van der Eynden og Silje Kåfjord fortsetter.

Historisk

Judith Premak og Jan Kenneth Transeth satt i valgkomiteen, sammen med Solveig Toreid Knudsen, kristiansander og nestleder i AKKS Norge.

Mads With og Kristine Knapskog under gårsdagens årsmøte i AKKS Kristiansand. Foto: Sheila Simmenes

— Det er første gang vi har hatt menn sittende i styret her i Kristiansand, sier nestleder i styret, Henriette Falkum.

Organisasjonens grunnleggende formål er å utruste jenter med kompetanse og deltagelse innen rockemusikk.

I Kristiansand ble lokalavdelingen startet som et forprosjekt av SØRF i 2009, og tatt opp i AKKS Norge året etter. Våren 2012 holder AKKS instrumentalkurs både på nybegynner- og viderekomnenivå.

— I tillegg vil vi kjøre DJ-kurs, lystekniker og lydteknikerkurs, sier Falkum.

Sesongen avsluttes med fem ukers samspillkurs og konsert på Pir6 den 24. mai.

Fyller 30

AKKS har i flere tiår jobbet med å rekruttere, motivere og synliggjøre kvinner i alle ledd av musikkbransjen.

I år fyller AKKS, som opprinnelig står for Aktivt Kvinnelig Kultursenter, 30 år på landsbasis.

— Vi flagger ikke den betegnelsen, siden vi ikke reelt er et kultursenter. Vår primærvirksomhet er kurs og øvingsrom, sier Falkum.

Hun er begeistret over å ha fått mannlig representasjon i styret.

— Det er helt topp! Vi har bare vært damer til nå, og å få inn disse to vil være med på å balansere organisasjonen. Det er jo vårt mål: Lik balanse mellom kvinner og menn i musikkbransjen, svarer Falkum.