KRISTIANSAND: — Da vi startet hadde jeg ingen ambisjoner om å vinne. Målet var ikke å ryke ut først. Det hadde vært flaut, sier Trond Moi til Fædrelandsvennen.

Sørlendingen er en av ti superkokker som er med i TV 2s kokkereality "Kokkenes kamp", som har premiere tirsdag kveld. Sammen med Bent Stiansen, Kari Innerå, Lars Erik Underthun, Heidi Bjerkan, Gunnar Hvarnes, Tom Victor Gausdal, Karla Siverts, Geir Skeie og Karl Erik Pallesen bosatte Moi seg på sensommeren en snau måned på Semb hovedgård, hvor innspillingen ble gjort.

— Jeg ble oppringt når de planla denne konkurransen, og måtte tenke meg om i forhold til det å reise bort fra familien for en slik periode. Men det er et feelgood-program, selv om det er kokkekamp og konkurranse. Og jeg liker utfordringer, sier Moi, som tror han ble valgt for å utfylle de unge, talentfulle kokkene som trener for VM og andre konkurranser.

— Jeg er en skikkelig old-boys. Det er 15 år siden jeg konkurrerte i matlaging, sier Moi

Sausduell avgjør

43-åringen har NM-gull i kokkekunst fra 1995, -96 og -97, samt sølv fra -93 og -94. Moi var også assistent for Lars Erik Underthun, da han tok sølv det uoffisielle kokke-VM Bocuse d'Or i 1991, med på det norske laget som tok sølv i kokke-OL (Culinary Olympics) i 1996 og ble kåret til nordisk mester i kokkekunst i 1997. I "Kokkenes kamp" er det i hvert program to individuelle konkurranser og til slutt en sausduell mellom de to som ligger dårligst an. Den avsluttende duellen avgjør hvem som ryker av konkurransen og må forlate herregården. Samtidig får seerne et innblikk i kokkenes hverdag på herregården, samt at de blir bedre kjent med kokkene gjennom en æresmiddag, der de øvrige kokkene lager en treretters til en utvalgt kokk.

— Det er som en krysning av "Farmen" og "Hver gang vi møtes", beskriver Moi.

— Det er to beintøffe konkurranser, der vi står ved hver vår kjøkkenbenk i en svær låve. Det er et rotterace, der tid og kvalitet avgjør hvem som vinner, sier kokken.

Sa nei til "Skal vi danse"

Det er ikke første gang Moi har blitt spurt om å være deltaker i et tv-program. Han har blant annet takket nei til "Skal vi danse".

— Jeg har fått mye forespørsler, men sier nei til det meste. Det må være matrelatert, sier han.

- Er deltakelsen i "Kokkenes kamp" også litt markedsmotivert, med tanke på egen restaurantdrift?

— Ja, det er klart det. Det er god eksponering for alle som er med. De er ferdig med en runde "Kokkenes kamp" i Sverige, og der var det en kjempesuksess. De er i gang med runde nr to allerede, sier Moi.