— Det er jo helt voldsomt dette her. Men jeg er jo selvsagt en stolt mamma, sier Magritt Elveseter til Fædrelandsvennen, da hun hører at videoen som viser datteren Lilas sangtalent har passert 30.000 visninger.

— Hun gjør så mye fint, så jeg skjønner jo at mange vil høre det.

Oppdaget talentet for to år siden

Mora oppdaget sangtalentet for to år siden. Da Lila Elveseter Abrahamsen ble ti år, ville hun delta på Ungdommens kulturmønstring (UKM). Mor mente "Tomorrow" fra musikalen "Annie" passet bra, men avkommet ønsket å synge Adeles låt "Rolling In The Deep".— Jeg sa nei fordi jeg mente den var for vanskelig for henne. Det tente noe i henne, og hun øvet den inn. Da hun sang den for meg fikk jeg hakeslepp. Det var flott. Lila blir 12 år i mars, og har utviklet seg fort. Hun tar ting raskt, og bare gjør det, sier Elveseter.

- Skal vokse i sitt eget tempo

Lokalavisa Lyngdals Avis var det første mediet som skrev om sangtalentet, men etter hvert har flere meldt seg på. De siste dagene har riksmedier vært i kontakt med familien.

— Det er kjempekjekt med responsen, men vi er ikke vant til dette. Det har blitt litt mye, men vi har beina godt planta på jorda, og der vil de forbli. Vi tar ett steg av gangen, og jeg er opptatt av at hun skal vokse i sitt eget tempo, sier Elveseter, som selv er utdannet sanger og sangpedagog.

I dialog med samarbeidspartnere

— Jeg har gått musikkveien selv, og den kan være både kynisk og tøff. Så vi skal vokte oss litt. Vi må tenke gjennom dette en gang til, og sørge for at det ikke tar bort tid og krefter fra skole og venner. Vi må finne noen gode samarbeidspartnere, og det er vi i ferd med å gjøre.- Hva legger du i det?

— Det kan jeg ikke si så mye om. Vi må ta ett steg av gangen, sier Magritt Elveseter.