Wulff sang for første gang live med KSO under prøvene denne uka. Torsdag spiller de sammen i Kildens konsertsal. I bakgrunnen dirigent Rune Halvorsen. Foto: Reidar Kollstad

— Det blir en spesiell opplevelse. Vi får håpe jeg ikke friker ut, sier hun.

Marte Wulff har begynt prøvene til sin største kveld som artist: Konserten med Kristiansand symfoniorkester i Kilden torsdag.

Wulffs KSO-prosjekt har pågått i forksjellige faser i tre år. Albumet «Utlengsel» ble innspilt med orkesteret i fjor sommer og utgitt i mars.

— Men det er dette som er det største for meg. Konserten er en enda større begivenhet enn plateslippet. Det var dette som var tanken min i utgangspunktet, en konsert med KSO og mine egne låter, sier Wulff.

Overskudd

Faren er ikke overhengende stor for at Wulff skal frike ut før konserten, men timene før en opptreden er ikke alltid så hyggelige for kristiansanderen.

— Jeg kan bli ganske anspent og gå inn i min egen verden, nesten litt deprimert og ikke så lett å være rundt. Men foreløpig er jeg full av overskudd og energi, og når jeg kommer ut på scenen får jeg uansett en ro over meg, smiler hun.

På albumet la Wulff på vokal etter at orkesteret hadde spilt inn musikken. Denne uka er første gang de faktisk opptrer sammen. Og det er stort for låtskriveren.

— Det er noe eget med klassisk musikk, og det er kult å få ta det inn i min egen musikalske verden. Det løfter sangene. Det er så massivt og det er et liv og en lidenskap for musikk bak hvert eneste instrument, sier hun.

Ekte følelser

Albumet fikk både meget gode og relativt lunkne anmeldelser tidligere i år. Og de nakne, ærlige tekstene om kjærlighet, brudd og lengsel har gjerne stått i fokus.

— Har du noen gang angret underveis på at du la sjela på bordet i disse sangene?

— Nei. Det er mulig det har blitt litt for mye for noen, men de har ikke jeg hørt noe fra. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på at folk kjente seg igjen i tekstene. Og jeg følte egentlig ikke at jeg hadde noe valg. Det er mange ting i verden som er overfladiske, men det treffer ikke meg. Det er naturligvis en balansegang, noen ganger lykkes man, noen ganger ikke. Men det som treffer meg personlig kommer fra ekte følelser. Det er mest interessant, sier Wulff.

Noe nytt

34-åringen erkjenner likevel at det ikke bare har vært enkelt å utlevere seg.

— Det har vært noen forferdelige faser også, ikke minst første gang jeg spilte dette for folk. Men nå har jeg hatt flere år med sangene, og det som er fint er at jeg ikke har fått et kynisk forhold til dem underveis. Det kan skje, men jeg opplever at det hender noe nytt hver gang jeg spiller disse låtene. De føles ferske, nesten som de stadig blir skapt på nytt.

— Og etter dette omfattende prosjektet, hva blir neste steg for deg?

— For meg stopper verden etter torsdag. Neida, den gjør vel ikke det. Jeg har lyst til å turnere litt med denne plata, men jeg vet ikke om det blir mulig ennå. Og så ønsker jeg å lage noe litt enklere. Og jeg skal slutte å bruke tre år mellom hver utgivelse, sier Wulff.