— Jeg er veldig glad og stolt over å ha fått dette oppdraget. Alt blir nytt, og verket kommer til å gjenspeile at Kristiansand er en sjøby som tar inn impulser fra hele verden, sier Hilde Hefte.

25. juli står jazzsangerinnen og musikeren på Tall Ships Races hovedscene på containerhavna. Der skal hun sammen med et nøye utplukket band framføre et 45 minutter langt bestillingsverk.

— Du er på mange måter en dronning i musikkmiljøet i byen. Samtidig er du også en skjult skatt for mange, i alle fall for min generasjon, sier bookingsjef Jørgen Skauge i Tall Ships Races.

Vet det blir bra

Han sier det har vært viktig for arrangørene å sette opp noe nytt og spennende som ingen har hørt før.

— Men vi må vite at det blir bra, og det blir det nå. Bestillingsverket kommer etter at Helge Jordal og Ivar Bøksle har fremført «Terje Vigen», sier Skauge.

Det potensielle publikummet er inntil 10.000 mennesker. Forrige gang Tall Ships Races var i byen, i 2010 kom det 6 - 8000 på åpningen.

Det potensielle publikummet omfatter ikke bare tilreisende fra hele landsdelen, men også 3000 deltagere i selve Tall Ships Races.

Øverste hylle

— Vi vil gi dem noe de ikke har sett før, noe som kan skape oppmerksomhet og interesse, sier Skauge.

Komponist Hefte lover at bandet hun har med seg skal være tatt ut fra aller øverste hylle.

— Men navnene er ikke bekreftet ennå. Det blir to tangentspillere, en trommeslager og en bassist, og kan hende enda flere. Og det vil bli også bli brukt instrumenter fra andre himmelstrøk.

— Noe av det som blir spilt vil være gjenkjennelig, og folk vil oppleve alt fra fri flyt til for eksempel samba, sier Hefte hemmelighetsfullt.

Selv om hun er en veletablert jazzmusiker er det sjelden hun synger for så mange.

— Men jeg er like nervøs og ødelagt før forestillingen om det er ti eller 10.000 som står foran meg, sier hun.