— Et av mine morsomste minner fra Sørlandet var fra Quart-festivalen i 1998. Vi i Madrugada dro på feil backstage-rom, og trodde vi ble behandlet som konger når vi så utvalget som ventet der. Men det viste seg at vi drakk opp raideren til Iggy Pop. Jeg håper han ikke ble altfor sur, ler Sortland-artisten Sivert Høyem.

Lørdag kveld inntar han et nesten utsolgt Kilden både klokka 18.30 og 20.30. Den tidligere Madrugada-vokalisten har nylig gitt ut albumet «Lioness», som Fædrelandsvennens musikkanmelder Rune Slyngstad ga terningkast fem.

Kilden

Sivert Høyem er aktuell med albumet "Lioness", som har høstet god kritikk i samtlige av landets aviser. Foto: Kristin Ellefsen

Forrige gang Høyem spilte på Kilden var i 2012:— Jeg ble forundret over at festivalen Supersonic Kilden ikke gikk bedre enn den gjorde. Lineupen var helt fantastisk, og lokalet er jo et av de fineste i hele Norge. Men kanskje det ikke appellerte til folk å ha en innendørs-festival, undrer Høyem.

Nå gleder han seg til å returnere med fullt band til konsertsalen.

— Konserten vil ha hovedfokus på mitt nye album, som har en mye roligere og varmere sound som passer til Kilden, sammenlignet med mine forrige, hardere album. Men jeg kommer også til å inkludere noen eldre låter i konserten, i tillegg til «Black & Gold», som jeg nylig skrev til serien «Okkupert».

Norgesturné

Høyem er for tiden på norgesturné, hvor Kilden er et av sju stopp i februar. Men trebarnsfaren passer på at turneene ikke blir for lange. Det gjorde han ikke før.

— I Madrugada-tida kunne jeg være på veien med gutta i månedsvis, og det tok aldri slutt. Nå har jeg en maksgrense på 14 dager. Barna må jo huske hvem faren er også, humrer Høyem, som til daglig bor i Oslo med sine barn og kona Helena Brodtkorb.

Etter at bandet ble oppløst i 2008, kort tid etter gitarist Robert Burås' død, satset Høyem fullt på solokarriere. Og fansen utover Europa har trofast fulgt med på 40-åringen:

— Siden Madrugada-dagene har jeg hatt en ganske lojal fanbase utover Europa, som i senere år også har fulgt med på mine soloutgivelser. Det gjør at jeg fortsatt får muligheten til å holde konserter i Tyskland, Nederland og Belgia i månedene fremover, det ser jeg fram til. Jeg er på et stadium i livet hvor jeg tenker over hvor heldig jeg egentlig er.

Sørlandsminner

Høyem har spilt flere konserter på Sørlandet siden midten av 90-tallet, blant annet på Canal Street, Vaskeriet, Eikerapen Roots Festival, Kick og Quart-festivalen. Men han husker best en av de første spillejobbene i Kristiansand:

Madrugada bestod opprinnelig av Sivert Høyem (t.v), Jon Lauland Pettersen, Robert S. Burås og Frode Jacobsen. Bildet er fra 2001. Foto: NTB Scanpix

— Jeg husker at vi måtte trygle om å få lov til å spille på Bar Rock Livescene i 1996, som i dag er nedlagt. Det var noen år før vi slapp vårt første album, og vi var ikke kjent. Likevel var det utrolig god stemning i det tettpakkede lokalet! - Savner du tiden i bandet?

— Madrugada var jo livet mitt, og formet meg som ung, og jeg savner bandtilhørigheten mer enn selve tiden. Men jeg er en person ser framover og tenker på hva som skjer akkurat nå, avslutter Høyem.