Pål Rake leverte norske, folkekjære låter. Sammen med "Bryggebandet" fylte han Fiskebrygga med både barn, ungdommer og voksne. Foto: Tore-André Baardsen
Gudrun Omnes (t.h) Aslaug Moi Frøynes, Gry Anita Thorsland, Ragnhild Fernandez og Juan Fernandez (t.h) koste seg med reker og livemusikk. Foto: Tore-André Baardsen
Elise Kjærgaard (t.v), Stine Bryn, Ellen Marie Bredesen og Nora Kjærgaard stortrivdes også på den første tirsdagskonserten. Foto: Kristian Hole

— Det føles godt å se at det er stappfullt her på Fiskebrygga i dag. Siden vi begynte en time tidligere enn i fjor, har vi en fordel med at det kanskje kommer flere i år. Det er kjempekult å spille for så mange, sier Pål Rake.

Vokalisten, som gjorde seg kjent som en folkekjær finalist i «The Voice» i fjor, ser fram til alle temakveldene på Fiskebrygga i sommer.

— Jeg har gledet meg lenge til disse tirsdagskonsertene. Det er alltid gøy å være med på dem siden det er forskjellig type låter hver kveld. Jeg og «Bryggebandet» ser fram til å holde på til august, sier artisten.

Rake valgte den første tirsdagskvelden å sette fokus på kjente og kjære låter på morsmålet. «Du er det fineste eg veit», «Ingen er så god som du», «Månemannen» og «Smak av honning» var bare noen av låtene på spillelisten.

Fra Byglandsfjord

Selv om det var tordenskyer og småregn i Kristiansand tidligere på dagen, ble det etter hvert strålende sol på kvelden.

— Det er sol, sommer og fantastisk stemning her. Dette er definisjonen på sørlandssommeren. Kan man egentlig be om mer, spør publikummer Ragnhild Fernandez.

Hun kom fra Byglandsfjord for å oppleve konserten på Fiskebrygga i Kristiansand.

— Vi måtte reise hit i kveld for å få med oss den første tirsdagskonserten, og det angrer vi ikke på. Alle liker jo musikken her, og nesten alle kjenner tekstene. Vi skal garantert tilbake hit neste tirsdag, smiler Fernandez, som tok med seg ektemannen og tre gode venninner.I tillegg til perfekt vær, falt også musikken i smak, spesielt hos tidligere UiA-studenter som har fulgt med på Rake over lang tid.

— Det er utrolig kul musikk og stemning her. Rake er en ekte entertainer. Vi som har studert på UiA, har fulgt ham lenge, og eksamenskonserten hans var den beste. Vi er skikkelig stolte av ham, sier Stine Bryn.

Populært konsept

«Norsk på norsk»-temakvelden fylte altså Fiskebrygga, og arrangør Asbjørn Dovland håper at dette skjer hver tirsdag i sommer.

— Det har vært høy etterspørsel etter å gjenta konseptet «Tirsdagskonserter På Fiskebrygga» siden i fjor, og tilbakemeldingene etter fjorårets konsertrekke var veldig bra. Vi håper det kommer rundt 1500 mennesker hver tirsdag fremover, sier Dovland.

Han jobber selv på Dolly Dimple's på Fiskebrygga, og er en ildsjel når det gjelder kulturarrangementer. Selv gleder han seg mest til temakveldene fremover som har norske låter på spillelisten.

— Det er alltid artig å høre norske hits, det gleder jeg meg mest til, sier Dovland - og legger til at han håper på besøkende i alle aldre.

— Vi har ingen spesiell målgruppe, men vi merket at det kom en del eldre i fjor. I år håper vi på både unge og godt voksne kommer, det er noe for alle her, avslutter arrangøren.

Neste tirsdag er det duket for et nytt tema på Fiskebrygga, nemlig «Sommerhits».