KRISTIANSAND: Arrangementet finner sted ved storscenen i Ravnedalen lørdag kveld, rett etter at Sound of Happiness har sin årlige festival på samme sted.

— Vi vil lage Kristiansand-versjonen av «Allsang på Grensen», og man finner jo ikke en finere ramme for dette konseptet enn Ravnedalen. Med en så fin setting og gode værmeldinger så slår vi på stortromma og sier at vi håper å samle 4000 tilskuere i alle aldre lørdag kveld. Det er viktig å få fram at dette blir en folkefest, ikke en fyllefest, sier korleder og presseansvarlig Svein Gunnufsen til Fædrelandsvennen.

«Allsang i Ravnedalen» er arrangert av Gunnufsen, prosjektleder Vidar Mortensen og kunstnerisk ansvarlig Tom Jarle Istad Kristiansen.

Syngende konferansier

Korleder Svein Gunnufsen i Ravnedalen. Foto: Kristian Hole

På programmet står koret Stemmebruget, Erik Bjorvand, Stein Roger Sordal, Søgne Bygdekor, Sound Of Happiness, Bjorvands, Volt & Matt, i tillegg til den syngende konferansieren Pål Rake.— Rake har fått frie tøyler til å gjøre det han vil, og i tillegg til å synge skal han også være kveldens showman. Vi har garantert funnet rett mann for jobben, sier Gunnufsen.

Og Rake selv ser fram til å «kickstarte» sørlandssommeren lørdag kveld.

— Det blir både et spennende og morsomt arrangement, som en fin forsmak til det som ligger an til å bli tidenes Fiskebrygga-sesong, hvor vi skal spille rekordmange konserter i år, sier Rake.

Stort program

Korleder Svein Gunnufsen (t.v) og artist Stein Roger Sordal gleder seg til lørdagens arrangement "Allsang i Ravnedalen". Foto: Kristian Hole

Stein Roger Sordal, som har underholdt tusenvis av tilskuere under «Sommer på Torvet»-konsertene, ser også fram til å starte sommersesongen lørdag.— Det blir ingen kveld med nisjelåter for å si det sånn. Vi skal spille sanger som de fleste har et forhold til, og kan synge med på. Vi snakker artister som Johnny Cash, The Beatles og Bon Jovi. Det blir i samme stil som «Sommer på Torvet», og til sammen er det 35 låter på programmet, sier Sordal.

— Det blir en travel sommer for deg?

— Jeg er fullbooket hver helg fram til september, så ferie blir det lite av. Men hvorfor reise på ferie når Sørlandet er på sitt fineste?

Overraskelser

«Sommer på Torvet» er i år avlyst, men Sordal skal spille med Radiojam under «Torsdagskonserter i Bakgården», samtidig som Pål Rake spiller på Fiskebrygga. Lørdag kveld står «torsdagskonkurrentene» sammen på scenen i Ravnedalen.

— Det blir trivelig. Jeg har spilt med hans trofaste bryggeband før, men aldri med Rake selv. Det ser jeg fram til. Vi kan love noen musikalske overraskelser på lørdag også, forteller Sordal.

Og hvis lørdagens allsangkveld blir populært, ser ikke Gunnufsen bort i fra at dette blir et årlig allsangkonsept.

— Det er absolutt aktuelt hvis folket vil ha det. Hvis tilbakemeldingene er gode så vurderer vi også å lage et lignende arrangement til høsten, avslutter Gunnufsen.