KRISTIANSAND: Kåfjord, eller Alice & the Mountain som er hennes artistnavn, har jobbet med sin første plate i fire år. Debuten er planlagt å komme i september, men allerede fredag kommer første smakebit fra plata på markedet. "Hunt you" er en låt som skiller seg kraftig fra låta "Like in a Dream" som Kåfjord laget til en reklamefilm for NSB i 2010. Uttrykket er blitt tøffere og viser en helt annen side av artisten.

Røffere i kantene

Under vingene til plateselskapet Karmakosmetix og med et solid nettverk av dyktige musikere rundt seg har Kåfjord funnet fram til et musikalsk uttrykk hun er komfortabel med. Det har tatt tid, men 2013 skal bli året gullstrupen fra Lindesnes skal vise verden at hun har noe hun skulle sagt i musikkbransjen.

— Jeg vil gjerne vise at jeg kan gjøre andre ting enn å lage musikk med kassegitar. Jeg har vært veldig snill pike, og musikken har vært søt og pen. Nå er det ganske annerledes, og jeg håper dette uttrykket kan bli mer meg nå, sier hun.

ENDELIG PLATEKLAR: Under artistnavnet Alice & the Mountain er Silje Kåfjord fra Lindesnes klar for å erobre verden med sin musikk. Foto: Sondre Steen Holvik

Bernt Moen, kjent fra gruppa Shining og produsent Christer André Cederberg er del av musikernettverket Kåfjord har hatt rundt seg i arbeidet med plateutgivelsen. I tillegg har Marius Christiansen og Trygve Tambs-Lyche hatt flere fingre med i spillet. Kombinasjonen av disse impulsene har blitt overraskende og noe Kåfjord tror kan skille seg ut fra massene. Det er Christiansen og Cederberg som står som produsenter på det nye albumet.

— Marius Christiansen er jo kjent for å lage filmmusikk, og Bernt Moen snudde låtene mine på hodet med en gang jeg traff han. Det har gjort musikken spennende og annerledes, og jeg liker å vise meg i flere drakter.

Godt nettverk

Kåfjord skrev sin første låt som 12-åring, og skjønte tidlig at det var musikken som var hennes skjebne. Som 16-åring flyttet hun fra Vigeland i Lindesnes til Kristiansand. Hun har vært i landsfinalen i Ungdommens kulturmønstring og hele tiden brukt store deler av tiden sin på å lage musikk. Som 17-åring ble hun oppringt av Christiansen. Han ønsket å samarbeide, og hun takket ja. Deretter gikk det noen runder, hvor flere folk var inne i bildet, før hun via Jan Kenneth Transeth i Karmakosmetix og Bernt Moen kom i kontakt med produsent Cederberg. Etter to runder i studio hos han i Oslo, holder debutalbumet nå på å bli mikset.

— Det vil komme to singler før plata slippes. I tillegg jobber jeg med å få spille så mye som mulig live med fullt band og få en skikkelig gjennomkjøring på det, sier Kåfjord.

Mira Svartnes Thorsen i Karmakosmetix synes det er spennende å kunne representere en artist som Silje Kåfjord.

— Hun er en allsidig frøken og en veldig sterk formidler. Silje er en av dem som tør å leke seg med musikken, og som lager musikk fordi hun synes det er gøy. Vi har brukt mye tid, men det har vært verdt det, sier Thorsen.