KRISTIANSAND: — Jeg synes det er et spennende prosjekt. I tillegg er det moro å bidra til å utvikle kultur på Sørlandet, sier entreprenør og forretningsmann Harald Frigstad (Frigstad Offshore) på telefon fra Singapore.

Piloten til actionkomedien «Pepper» ble spilt inn i 2007, og regissør og manusforfatter Alex Scherpf (Amaldus film) har brukt mye tid på å skaffe finansiering til filmen, som han mener har et stort kommersielt potensial på linje med «Lange flate ballær». De «rike onklene» har imidlertid ikke stått i kø – før nå.

Harald Frigstad har nemlig signert en intensjonsavtale med Amaldus film om å investere opptil 1.5 millioner kroner i prosjektet.

— Jeg tror absolutt film kan være en god investering, men det gjelder å velge de rette prosjektene. Jeg har stor tro på både filmen og menneskene bak «Pepper», sier Frigstad.

Henrik Rafaelsen er ett av de kjente navnene på rollelisten til "Pepper". Her fra innspillingen av piloten i 2007. FOTO: ARKIVFOTO/INGVILL DYBFEST DAHL Foto: Ingvill Dybfest Dahl

Stort skritt

— For oss er dette som et kvantesprang, og vi er nå utrolig optimistiske for fremtiden til «Pepper». Jeg tror Harald er den første fra Kristiansand på veldig lenge som investerer i film, og det er deilig å få styrket troen på at dette er et bra prosjekt, sier Scherpf.

Han sier videre at de ennå har en vei å gå, men at det kanskje går litt lettere etter at Frigstad ble med på laget, og at han er i positiv dialog med både lokale investorer og selskapet SF Norge angående en distribusjonsavtale. Men først trenger de noen flere investorer, og han håper flere følger Frigstads eksempel.

Foto: Ingvill Dybfest Dahl

Kjente navn

«Pepper» handler om den frikirkelige lurendreieren Konrad Lund (Rune Andersen) som lever godt på effektive forretningskonsepter. Blant annet salg av viagra-tabletter som ikke virker til en dyr penge over Internett, tomme kondomautomater som sluker penger og humanitære hjelpesendinger til Øst-Europa. Selv om han lever greit og har kapret den fineste dama i koret, Belinda Abrahamsen (Janne Formoe), er han likevel ikke fornøyd.

Grådigheten hans fører til et samarbeid med den dynamiske og farlige mafia-kronprinsen Karl Oskar Høvåg (Dennis Storhøi). Etter det begynner det virkelig å gå galt for Konrad. Vi snakker utspekulerte torturmetoder, halsbrekkende bil— og båtjakter, motorsykkelgjenger og tøffe mafiosos.

I tillegg til Andersen, Storhøi og Formoe finner vi blant andre Bjørn Sundquist, Ingar Helge Gimle, Svein Roger Karlsen, Henrik Rafaelsen og Ole Johan Skjelbred på rollelisten.