KRISTIANSAND: — Dette er en anerkjennelse av filmmiljøet på Sørlandet, sier stortingsrepresentant Alf Holmelid (SV) til fvn.no.

I utgangspunktet fikk filmsenteret to millioner kroner å leve av i hele år. Men departementet har funnet at det hadde en ekstra million å by på, så etter en turné rundt til filmsentre i Norge, fant departementet at Sørnorsk filmsenter var det som mest fortjente en solid økonomisk påskjønnelse.

Sørnorsk filmsenter har vært i drift siden 1. september 2008 og forvalter tilskudd til utvikling og produksjon av kort- og dokumentarfilm. Med midler fra Cultiva forvalter senteret også noen midler til utvikling av interaktive produksjoner, tv-serier og langfilm. Sørnorsk filmsenter tilbyr også et bredt spekter av ulike kompetansehevende og bransjeutviklende tiltak.

Hovedsakelig benytter de eksterne fagfolk til kurs- og workshopvirksomhet, i tillegg har de knyttet til seg to faste mentorer som skal bidra til kompetanseheving på ulike områder: Lars Løge, produsent i Flimmerfilm, skal bistå filmbransjen på Sørlandet med rådgivning om søknadsskrivning samt generell produsentveiledning, mens manusforfatter og forfatter Heidi Linde bistår manusforfattere i regionen med manusutvikling og dramaturgi. Avtaler med de to mentorene/konsulentene må gå gjennom Sørnorsk filmsenter.

Sørnorsk filmsenter skal også bidra til regional talentutvikling og diverse filmfaglige tiltak rettet mot barn og unge.

Sørnorsk filmsenter er organisert som et aksjeselskap med følgende eiere:

Kristiansand kommune (40%), Vest-Agder fylkeskommune (30%), Aust-Agder fylkeskommune (20%) og Arendal kommune (10%).