I fjor tegnet Creacon Entertainment, selskapet bak barneserien «Vennebyen», avtale med Disney om distribusjon på DVD og Blu-ray (Se video nederst i artikkelen). Nå har firmaet fra Bergen sikret seg nok en gullkantet kontrakt.

Distribusjon og lisensprodukter

Denne gangen er det britiske Parthenon Entertainment som har inngått avtale om tv-distribusjon og lisensprodukter.

— Avtalen betyr at «Vennebyen» kan dukke opp på tv-skjermer over hele verden. I tillegg får serien et lisensprogram av bamser, klær, bøker, tv-spill og lignende, sier Carl Christian Hamre.

Bergenseren fikk ideen til «Vennebyen» da han jobbet som politimann. Handlingen i TV-serien utspiller seg rundt utrykningstjenestene i brannvesenet, politiet og ambulansetjenesten, og startet som godnatthistorier til Hamres egne barn.

Parthenon består av personer som tidligere har jobbet med kjente tv-suksesser som «Postmann Pat», «Byggmester Bob», «Lokomotivet Thomas» og «Brannmann Sam». Selskapet driver med produksjon og distribusjon av tv-programmer, og skal presentere «Vennebyen» for verden på bransjetreffet MIPTV i Cannes i slutten av mars.

Falt for serien

Serien har fått navnet «City of Friends» på engelsk, og skal etter planen ha sterk appell til førskolebarn.

— Jeg falt for «Vennebyen» av mange grunner. Alle redningstjenestener bringes sammen i serien, og viser på den måten alle aspekter av samfunnet. Produksjonen reflekterer varmen og de fargerike kvalitetene til karakterene i serien, sier markedsdirektør Marie Chappelow i Parthenon Entertainment i en pressemelding.

De første 26 episodene av serien sendes på norsk, svensk, dansk og finsk fjernsyn neste vår. Episodene på 10 minutter er fortsatt helnorske produksjoner, og alt styres av CreaCon Entertainment i Bergen.

Bergensfirmaet har også inngått avtale med Plus Licens, som skal håndtere lisenser for produksjon av «Vennebyen»-produkter som bamser, klær og bøker. Plus Licens styrer lisensene for produkter basert på «Spider Man», «Teletubbies», «Noddy», «Star Wars» og «Postmann Pat», og skal ifølge en pressemelding ha hovedfokus på «Vennebyen» fremover.

FRA SERIEN: Apa er byens klovn, og alltid på utkikk etter reven Røvus. Foto: Bug Foto: Bug