– Det var en blanding av tristhet og lettelse å forlate gården. Jeg hadde hjemlengsel, men med en gang var jeg selvfølgelig forbanna fordi jeg røyk ut. Jeg var jo veldig nærme finalen, forteller Eren.

34-åringen fikk til sammen tre uker som deltager på «Farmen». Én uke i skogen og to uker på Bøenseter. Lørdag kveld fikk tv-seerne se at han tapte tvekampen i kunnskap mot Torkel Torve.

– Torkel hadde lest hele uka, så jeg skjønte at det ville bli kunnskap. Konkurransen var utrolig jevn, og derfor var det ekstra kjedelig å tape.

Det var Geir Ove som valgte Eren som førstekjempe. Førstnevnte har tidligere denne uken sagt at han angret. Han burde ifølge seg selv valgt trivsel foran spill.

– Jeg fikk en melding fra Geir Ove på mandag. Der sto det «sorry». Jeg var litt skuffet med en gang, men skjønner valget hans. Det er en konkurranse. Han er tilgitt, sier Eren.

Annen gren

Forrige lørdag sendte han Hugo Fiksdal på hodet ut av både bryteringen og «Farmen».

– Det var ikke det lureste. Geir Ove skjønte nok at det var noe farlig på gang. Jeg burde heller valgt en annen gren og vunnet knepent, ler Eren.

«Farmen» har i år vært mer populært enn noen gang. En naturlig konsekvens har vært at Eren i løpet av kort tid ble et kjent tv-fjes.

– Den forandringen merket jeg godt. På én time gikk jeg fra ukjent til kjent. Det var mye sms-er og mange friend requests på Facebook. Tilbakemeldingene har vært mange, men de alle fleste har vært positive.

Positiv opplevelse

Deltagelse i «Farmen» bringer både opp— og nedturer. Eren er kjapt ute med å oppsummere de positive opplevelsene.

– Det er litt egoistisk å delta i «Farmen». Man kan ikke kommunisere med omverdenen. Du har bare deg og ditt, og det likte jeg. Samtidig var det godt å kjenne at jeg savnet kjæresten, barna og vennene mine. Det var bra å oppleve hvor mye jeg savnet mine nærmeste.

– Og den verste opplevelsen?

– Akkurat det samme som det beste. Savnet og mangelen på kommunikasjon. Den verste dagen jeg har hatt var da Hugo gikk ut å kalte meg feig i en nettprat. Det var irriterende for mitt vedkommende.

Kristiansunderen oppsumerer «Farmen» som en fin erfaring.

– «Farmen» var en veldig positiv opplevelse. Det var en berg- og dalbane fra dag til dag. Man måtte konsentrere seg om både å jobbe, konkurrere og være sosial. Det virket som mye lenger enn tre uker, antagelig fordi jeg ikke visste når jeg skulle reise hjem.