KRISTIANSAND: – Jeg har spilt mest «Hobbit-musikk» hele uka. Så nå gleder jeg med til å spille litt rock igjen, om du kan kalle det det, sier Tara Øverland rett før hun skal på scenen.

Fredag kveld var størstedelen av konserten basert på låter som ikke var med på den kritikerroste debutskiva i høst – og med et litt høyere tempo. Det var et lekent repertoar med høyst smittefarlige rytmer de rundt femti frammøtte på intimscenen fikk overvære.

Bellman

Før Tara kom på scenen var det Bellman fra Larvik som fungerte som musikalsk stråleovn i lokalet. Fjorårets Urørt-finalist var for anledningen alene med gitaren under fremføringen av sine vevervakre klanger.

– Det var veldig lun stemning her. Jeg håper på å komme tilbake til Kristiansand med fullt band, sa mannen bak Bellman, Arne-Johan Rauan før han sluttet seg til Tara-tilhørerne.

Travel I løpet av Kultopia har Tara vært en travel artist. Hun er i tillegg opptatt med teaterstykket "Hobitten" på Rosegården.

Selve Havnekvartal-bygget, hvor Kultopia-arrangementet foregår i har hun et spesielt forhold til:

– Min far hadde kontor her da jeg var liten, så det er gøy å gå i korridorene her. Kultopia er helt herlig, og jeg håper de får gjort noe mer i bygget, sier Tara.

På scenen får hun høylytt bifall når hun introduserer neste sang som handler om krydder – nærmere sagt koriander.

– We love the response, smiler Tara og smyger seg inn i musikken igjen.