ARENDAL: På Verdens bokdag i går ble Sørlandets Litteraturpris utdelt. Etter åpen avstemning blant sørlandske lesere var det Gaute Heivoll som kunne motta prisen på 20.000 kroner og et kunstverk på et arrangement i Arendal bibliotek.

Han fikk prisen for sin novellesamling Doktor Gordeau og andre noveller, utgitt på Tiden forlag. De andre fire nominerte forfatterne var Rune Belsvik, Ingrid Kristine Hasund, Finn Iunker og Nils Chr. Moe-Repstad. Rundt 640 stemmer fra publikum kom inn denne gangen, hvilket er en nedgang fra i fjor da 929 stemmer ble registrert.

— Å få denne prisen er veldig hyggelig. Og siden det er lesere som har avgjort dette, føles det ekstra gledelig. Så jeg vil bare takke alle dem som har vært med på å løfte fram denne boka, sier Heivoll til Fædrelandsvennen.

Dette er første gang Heivoll er nominert til Sørlandets Litteraturpris. Han debuterte i 2002 med samlingen Liten dansende gutt. Året etter kom hans første roman Omars siste dager, og i 2005 kom romanen Ungdomssangen. Nylig har han gitt ut barneboka Himmelen bak huset, og for tiden holder han på å avslutte romanen Himmelarkivet som bygger på faktiske hendelser. Det dreier seg om en mann som ble tatt av Gestapo i januar 1945 og ført til det beryktede Arkivet i Kristiansand. Etter ni dager tok han sitt eget liv gjennom å svelge biter av en madrass fordi torturen ikke var til å holde ut. Denne boka vil bli utgitt til høsten.

I tillegg til bokutgivelsene har Gaute Heivoll også bidratt med noveller, dikt og essays til flere antologier, aviser og litterære tidsskrift. Han har holdt en rekke skrivekurs, både for ungdom og voksne, i Norge og i Frankrike.

Heivoll er født i 1978, oppvokst i Finsland og bor nå i Kristiansand. Han har utdannelse fra forfatterstudiet i Bø (2001-2002), har i tillegg studert jus ved Universitetet i Oslo og psykologi ved Universitetet i Bergen. Se ellers www.gauteheivoll.no.