Det er ikke bare unge låtskrivere, musikere og vokalister som skal i ilden når NRK sette igang med MGPjr. 600 unge dansere mellom åtte og femten år stilte opp til prøvedansing da NRK inviterte i slutten av mai. 130 gikk videre til andre runde, og av disse får nå 30 æren av å underholde sammen med artistene under MGPjr-showet som finner sted i september. Ifølge NRK var juryen ute etter dansere som hadde flott utstråling og var tekniske gode.

Sanger

Nå presenterer NRK også utdrag fra alle de ti finalelåtene. I tillegg røper kanalen at det er Mira Craig og Maria Haukaas Storeng som tar seg av pauseunderholdningen, med en sang de har skrevet sammen. De to artistene startet som kjent sine respektive karrierer i svært ung alder. Mira var sanger og skuespiller i Midt i Smørøyet som 12-åring, mens Maria markerte seg på scenen som skuespiller og sanger i flere musikaler i ung alder.

Låtskriver

Prosjektleder Eva Rutgerson Bie understreker at komponistdelen er noe av det viktigste.

– Årets finale skal være tydelig med å understreke «låtskriveren», som jo disse barna er. Det er også fellesnevneren med gjesteartistene Mira og Maria. Vi vil også gjerne formidle det musikalske fellesskapet som har oppstått mellom barna gjennom en musikkvideo der alle artister opptrer samtidig,” sier Rutgerson Bie.