Heath Ledger, som startet sin skuespillerkarriere som 13-åring, rakk å gjøre ferdig sin rolle som Batmans erkefiende "The Joker" og hadde startet innspillingen av den nye filmen "The Imaginarium Of Doctor Parnassus" da han ble funnet funnet død i sitt eget hjem på nedre Manhattan.

I et intervju med filmmagasinet Empire forteller den australske skuespilleren at han tok alt annet enn lett på det å bringe en av tegneserieverdens største skurker, "The Joker", på filmlerretet igjen.

Fryktet for å ta rollen

  • Jeg fryktet for rollen, sier Ledger vel vitende om at verden over ville folk kreve at han gjorde rollen helt rett.

  • Men på samme tid. Alt som skremmer meg, er også inspirerende, sier Ledger til Empire.

The Joker reinkarnert

Rollen som "The Joker" ligner ikke på noe av det Jack Nicholson gjorde med figuren i den første Batman-filmen. Den nye Joker'n i Heath Ledgers skikkelse er en tvers igjennom ond og pyskotisk figur. En iskald massemorder.

Ledger fant frem til rollen ved å låse seg inne på et hotellrom og lese alt han kunne komme over av aktuelle tegneserier.

  • Det var en kombinasjon av å lese alle tegneserier som var relevante til manuset og deretter bare lukke øynene mine og meditere over det, sier Ledger til Empire.

Eksperimenterte med stemmen

Ledger lukket seg inn på hotellrommet sitt i omtrent måned. Der skrev han en dagbok og eksperimenterte med ulike stemmer og stemmebruk.

  • Det var viktig å finne en ikonisk stemme og latter, sier Ledger som endte opp med å forme karakteren til en psykopat uten tanke for sine handlinger.

  • Han er tvers igjennom sosiopat, en kaldblodig massemorder, og Chris Nolan (regissør red.anm.) ga meg frie tøyler til å forme karakteren.

En frihet den australske skuespilleren satte stor pris på.

  • Det var morsomt, fordi det er ikke noen grenser for hva "The Joker" kan finne på å si og gjøre. Ingenting skremmer ham og alt er bare en eneste stor spøk.

Filmen "The Dark Knight" har verdenspremiere sommeren 2008. Se trailer i HD her: