Det fiktive hardrockbandet Spinal Tap dukket første gang opp i dokumentarparodien «This Is Spinal Tap» på midten av 80-tallet, og bandet ble stadig utsatt for uhell som film— og rockefans har ledd av i mange år. Bandet gikk seg vill bak scenen, hadde miniatyrversjon av Stonehenge som scenedekor, og hadde avanserte pod-er som enkelte medlemmer ikke kom seg ut av.

Virkelighet

Spinal Tap parodierte 80-tallets hardrockband med stor presisjon, men av og til hender det at virkeligheten overgår fiksjonen. Puddelrockbandet Poison underholdt på Tony Awards i helgen, og da gikk det riktig galt for vokalist Bret Michaels. Da vokalisten og resten av bandet trakk seg bakover på scenen senket et digert Broadway-skilt seg nedover. Og da gikk det galt:

Videoen er snart sett av 200.000 på YouTube. Ifølge Billboard Magazine ble Michaels ikke skadet i uhellet. Poison var store på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Her hjemme er de kanskje mest kjent for balladen «Every Rose Has Its Thorn», men bandet hadde også en rekke andre hits i hjemlandet USA. Totalt har de solgt 14,5 millioner album i USA.

Her er parodibandet Spinal Taps klassiske «Stonehenge»: