Nå ligger Kristiansand-artisten hjemme i Aurskog og pleier halsen mens resten av bandet har startet sceneprøvene i Bodø.

— Hun har fått beskjed om å holde stemmen helt i ro. Den er rimelig død, så du må ikke ringe henne. Da går i hvert fall stemmen helt i kjelleren, forklarer ektemannen Kjetil Røsnes.

For dem som ikke husker Avalanche: Duoen slo gjennom med sitt debutalbum «Avalanche» i 1990. Singelen «Johnny come home» ble en internasjonal hit, og solgte ca 700 000 eksemplarer.

Se musikkvideoen her! I fjor leverte duoen et låtbidrag til Grand Prix, men i år vil duoen fremføre låten selv. Men nå spøker det for Kirstis deltakelse.

— Vi hadde håpet hele veien at det skulle bli bra, men nå nærmer vi oss tiden for å ta en avgjørelse. Foreløpig jobber vi med to muligheter. Enten synger Kirsti, og hvis ikke har vi en stand in, sier Røsnes.

Kirsti Johansen er ikke den eneste i teamet med halsvondt. Også koristene og bandet er rammet.

— Det er så mye halsgreier som går nå. Det tar aldri slutt. Vi må bare passe på her oppe. Jeg har gått og vært småforkjølet i en måned nå. Men det er sånt som skjer, sier Røsnes.

Avalanche deltar med låten «Two Monkeys On The Roof» , som har fått gode kritikker på forhånd, blant annet terningkast fem i VG.

Forskalingssnekkeren og musikeren Torstein Sødal fra Kristiansand deltar også i fredagens delfinale med balladen «Eastern Wind».

Hør «Two Monkeys On The Roof» her.

Hør «Eastern Wind her.