Onsdag var det premiere på TV Norges storsatsning, musikalen Grease. Kanalen har satt seg fore å spore opp nye musikaltalenter, og gjennom ti programmer følges jakten på de to som skal spille Sandy og Danny i en spektakulær sceneforestilling i Oslo spektrum 20. november. Deltakerne må synge, danse og spille skuespill.

– Vi er veldig fornøyde med kvelden totalt sett. I aldersgruppen 12 til 44 år var vi størst i landet i hele går med en seerandel på 25,1 prosent, forteller presseansvarlig Ingrid Medhus.

Sandy

TV Norge melder om tøffe auditionrunder, og jurymedlemmene Tom Sterri, Guri Schanke, Vibeke Sørlie og Geir Bie får en stri jobb med å plukke ut de deltakerne som får bli med til de direktesendte sendingene som starter 1. oktober. Onsdag fikk 212.000 seere med seg den første castingrunden.

– Vi er også fornøyde med at programmet økte seerandelen med 90.000 seere fra første til siste del, forteller Medhus.

Innledende

Hun ser på de fire første sendingene som innledende runder og tror at interessen vil øke jevnt og trutt fram mot direktesendingene.

– Dette var første casting av fire, og når direktesendingene starter vil seerne være bedre kjent med deltakerne, sier Medhus.

Kjønnsfordelingen blant seerne kom som en overraskelse på kanalen. En viss kvinneovervekt var ventet, men kvinnedominansen viste seg å være betydelig større enn ventet.

– 70 prosent av de som så på programmet var kvinner, forteller hun.

Film

Musikalen åpnet på Broadway 14. februar 1972, og ble raskt en publikumsmagnet. Seks år senere produserte Paramount Pictures filmen med John Travolta og Olivia Newton-John i hovedrollene. TV Norge var onsdag taktiske nok til å sende filmen rett etter at tv-showet var slutt. 252.000 seere fikk med seg filmen.

– Det ser ut til at de fleste seerne av showet også fikk med seg filmen. Filmen var vårt mest sette program onsdag, sier Medhus.