OSLO: – Jeg var kjempeglad for å bli spurt og ikke i tvil om at jeg måtte si ja. Dette er en gøy ting å være med på og et spennende konsept, sier Venke Knutson til Fædrelandsvennen.

Hun er en av sju norske artister som skal delta i det nye TV 2-programmet, der korsang står i fokus. Artistene skal reise tilbake til sine respektive hjemsteder for å plukke ut 20 deltakere til å danne et kor bestående av amatører. Allerede førstkommende onsdag holdes det audition i Birkeland.

– Det er ikke nødvendig å være så flink til å synge. Er du engasjert og ivrig holder det i massevis, sier Venke Knutson, som har selv sunget i kor siden hun var liten.

Les også: Knutson giftet seg i hemmelighet

Erfaring

I høst startet hun et ungdomskor i Bekkelaget kirke. I tillegg har hun ledet flere andre barne— og ungdomskor i ulike menigheter i Oslo de siste årene.

– Hvor flink er du til å dirigere?

– Jeg var flink til det da jeg gikk på Vågsbygd videregående skole for mange år siden. Spesielt god var jeg til å dirigere «Eine Kleine Nachtmusik» av Mozart. Nå har jeg glemt mye av det, men det ligger baki der og jeg skal ta opp igjen tingene jeg lærte, lover Venke.

Birkelandssangen

30-åringen har ennå ikke tenkt så mye på hvilket repertoar koret skal stille med. En idé er i alle fall å ta med den lokalpatriotiske Birkelandssangen, som i sin tid ble skrevet av bestefaren hennes.

– Koret skal selvsagt være med på å bestemme sangene vi skal synge, og sammen skal vi legge en strategi for hvordan vi skal vinne konkurransen, sier Venke Knutson og ler.