Hanne Sørvaag har skrevet to av årets MGP-bidrag.

Låten «Tricky», fremført av jentegruppen Velvet, gikk videre fra den første delfinalen i Kongsvinger. Låten hadde Sørvaag opprinnelig skrevet til Britney Spears.

Lørdag kveld går den siste delfinalen i MGP av stabelen i Grenland, og jenteduoen Foxy er blant deltagerne. De skal synge Sørvaags låt «Do it again», og kan sørge for at låtskriveren får begge sine bidrag med i finalen.

Konkurrerer mot Sichelle

Foxy konkurrerer mot blant andre «Fuck deg»-stjernen Sichelle og Alexander Rybak, som vant talentkonkurransen Kjempesjansen på NRK i 2006. Låten «Do it again» er skrevet spesielt til den blonde duoen.

— Bestillingsverk er det letteste, da har man helt klare retningslinjer å jobbe etter. De etablerte artistene har alltid noe å bevise og forventer derfor ofte noe grensesprengende originalt, sier Sørvaag til NRK.

- Dritkul låt

Jebtene i Foxy er fornøyd med låten, og er stolte over å ha Sørvaag med på laget- — Låten er bare dritkul, og hvis vi kommer til finalen blir vi en uslåelig jentegjeng!, sier de.

Hanne Sørvaag er en internasjonalt anerkjent låtskriver. Hun har tidligere skrevet låter for American Idol, og markerte seg da hun skrev «Disappear» for No Angels som representerte Tyskland i ESC 2008 i Beograd. Hun har også stått bak hiter i blant annet Mexico, Japan, Danmark, Finland og Spania.

- Støtter alle jentene

Nå konsentrerer hun seg imidlertid fullt og helt om Melodi Grand Prix, og gleder seg til finalen enten hun har ett eller to bidrag med.

— Hvis begge låtene kommer videre er det bare kjekt! Jeg skal kose meg underveis og ikke ta det for seriøst. Jeg støtter alle jentene uansett utfall, sier Sørvaag til NRK.

Disse konkurrerer om de siste finaleplassene lørdag:

1. Sichelle: «Left Right»

2. The Rebelettes: «Soul Train»

3. Ovi: «Seven Seconds»

4. Jane Helen: «Shuffled»

5. Foxy: «Do it again»

6. Sunny: «Carrie»

7. Alexander Rybak: «Fairytale»

Ny sjanse for to bidrag

De to bidragene som får flest stemmer fra publikum går til finalen, mens to går til «Siste Sjansen» i Ålesund lørdag 14. februar.

Nytt av året er at to av bidragene som ikke har kvalifisert seg for «Siste Sjansen» fra de tre delfinalene, får en ny sjanse i Ålesund.

En plass går til det bidraget som fikk flest SMS/telefon-stemmer av alle de gjenværende bidragene fra delfinalene. Det andre bidraget velges gjennom en nettavstemning foretatt av VGs lesere.