Kristiansand: — Det var selvfølgelig en litt surrealistisk følelse da e-posten ramlet inn torsdag kveld. Men jeg velger å holde meg litt nøktern til det hele. Av erfaring vet jeg at slike muligheter kan føre til alt eller ingenting. Jeg er ferdig med å bygge meningsløse luftslott, sier vokalist og frontfigur Nils Drivdal.

Da han torsdag kveld fortalte sin kjære bestemor om muligheten «over there» fikk han klar beskjed:

— Hun var bestemt på at jeg aldri måtte finne på å dra helt til USA. Det var alt for langt borte, og dessuten hadde jeg alt jeg trengte her i Kristiansand. Bestemor er verdens mest fornuftige menneske, men denne gangen «trosser» jeg henne, sier Drivdal og smiler.

Ukjent.

Og det gjør han rett i, for faktum er nemlig følgende: Evan Seleven fra Kristiansand - som de siste månedene har opplevd en betydelig lokal hype - nå også er satt opp på hovedprogrammet til verdens største musikkbransjetreff i mars 2007 - storebroren til norske Bylarm.

— Spennende. Jeg kan i farten ikke komme på et eneste usignert norsk band som er tatt inn på hovedprogrammet, sier musikksjef i P3, Håkon Moslett.

Og legger til:

— Hva sa du at bandet het? Evan Seleven, jeg har aldri hørt om dem!

Det samme sier programleder i Lydverket på NRK, Mona B Riise. Heller ikke hun kan huske at et helt ukjent norsk band er blitt gitt en tilsvarende mulighet på den legendariske musikkfestivalen.

— Utrolig kult. Som regel er det etablerte, spennende artister som får muligheten på South By Southwest. Jeg kan ikke komme på at et helt ukjent band fra Norge har blitt tatt ut, sier programlederen.

Riise skal selv til Texas for å dekke festivalen for NRK, slik hun også gjorde i fjor, og hun har klar beskjed til Evan Seleven.

— Der borte må det jobbes knallhardt for å unngå drukningsdøden. Er de heldige med stedet de skal spille på, og bandene de skal spille sammen med, kan absolutt alt skje. De fleste opplever imidlertid at de drukner i det enorme programmet, sier Riise.

Pent selskap.

Av band som tidligere har fått æren av å representere Norge under South By Southwest kan nevnes: Thomas Dybdahl, Sondre Lerche, Madrugada, Serena Maneesh, Span og Ralph Myerz.

Knapt halvt år gamle Evan Seleven, som ikke engang har fått tid til å gi ut sin første firespors ep, har med andre ord havnet i særdeles pent selskap.

Men heller ikke det får vokalist Drivdal å hoppe i taket av begeistring.

— Jeg er utrolig glad, men dette er bare min måte å takle hverdagen på. Tidligere, når ting har gått min vei, har jeg totalt mistet fotfestet, bygd enorme luftslott og proppet kroppen full av dop, sier den ærlige rockeren som har vært helt dopfri de siste to årene.

— Jeg har ødelagt for meg selv mange nok ganger. Nå er det kun musikken, og målene vi har satt oss i bandet som betyr noe, sier Nils Drivdal.

Tekst: Øivind Holthe

oivind.holthe@fvn.no - 38 11 36 56