ARENDAL: Bookingansvarlig Toffen Gunnufsen kommer i dag med gode nyheter til hardrockerne. Trashmetalbandet Slayer blir en av headlinerne under sommerens Hovefestival.

Slayer regnes av mange som en av gudfedrene til moderne metal. Bandet har siden de startet opp i 1981 fått mye kritikk for tekstene og albumcoverne, som har vært preget av vold, seriemordere, krig og angrep på kristendommen.

Blasfemi

Siste album fra trash-grunnleggerne, «Christ Illusion», kom ut i 2006. Coveret viser en oppkuttet Jesus, med avhogde armer, bein og hoder spredt rundt ham. Etter protester fra kristne og muslimer ble utgivelsen stoppet av plateselskapet i India.

Bandet spilte sist i Norge i november, da de fylte Oslo Spektrum. Nå står bibelbeltet for tur.

Solid pakke

Også kritikerroste Mastodon er på vei til Hove, røper Toffen Gunnufsen, som er stolt over å kunne tilby rockefolket en solid metalpakke på tidenes første Hovefestival.

— Mastodon og Slayer er to band som fyller hverandre veldig fint ut. Musikken til Mastodon ville jo vært utenkelig uten Slayers nybrottsarbeide på 80-tallet. Samtidig er de jo også inspirert av den tekniske og fordomsfrie metalen til et band som Neurosis, som vi fikk på plass i forrige uke, sier Gunnufsen.

Mykere slipp rundt hjørnet

— Nå blir utfordringen å finne like gode nisjeband innenfor andre områder, mener Toffen.

Og lover at ikke alt blir like hardt:

— Vi har et nytt og noe mykere artistslipp like rundt hjørnet, sier han.