KRISTIANSAND: Selv om det er første gang at Heroes & Zeros opptrer i Oslo Spektrum er ikke vokalisten bekymret for morgendagen.

— Jeg er faktisk ikke nervøs! Vi har øvd mye og jeg er frisk og rask i halsen - og i hodet, betrygger Hans Jørgen Undelstved til fvn.no.

— Men jeg blir sikkert litt nervøs rett før jeg går inn på den enorme scenen, innrømmer han.

Ifølge Undelstvedt er det mer skummelt å bli intervjuet foran kamera enn å være oppvarmingsband for favorittbandet Smashing Pumpkins.

— Vi skal jo spille sanger som vil har spilt tusen ganger før, så det går nok fint. Men det blir kanskje litt skummelt å spille for ”ørten tusen” tilskuere, forteller han.

Gratis konsert

Vokalisten er ikke i tvil om hva som er det beste med å være oppvarmingsband for Smashing Pumpkins.

— Jeg får sett konserten deres gratis, he he! Men helt alvorlig så håper jeg at publikum er tidlig ute slik at ser oppvarmingskonserten vår først, påpeker Undelstvedt.

Foreløpig har ikke bandet snakket med Smashing Pumpkins, men Undelstvedt håper det blir muligheter for det etter konserten.

— Det hadde vært hyggelig å hilse på gamle helter. Jeg kunne godt tenkt meg en stille øl med Billy Corgan, sier Undelstvedt og ler lurt.

Sjekk ut Heroes & Zeros her

Åtte år siden sist

Smashing Pumpkins hadde sin storhetstid på nittitallet med album som Siamese Dream og Mellon Collie And The Infinite Sadness. Bandet tok en pause fra 2000 til 2006, men ble gjenforent i juli 2007, med Billy Corgan og trommeslager Jimmy Chamberlin som originalmedlemmer.

The Smashing Pumpkins har ikke vært i Norge siden de spilte i Oslo Spektrum i 2000.