KRISTIANSAND : — Christian og Eivind er ikke smågutter. At de har sett et slikt potensial i meg, er artig. Det setter jeg stor pris på, sier Torstein Sødal.

Sangeren fra Kristiansand var faktisk den første som tidligere The Monroes-medlem, Eivind Rølles, tenkte på da NRK spurte om han ville skrive en låt til Grand Prix. Rølles forklarer:

— Jeg sa at det ville jeg gjerne, men da ville jeg skrive en sang til en spesiell artist, nemlig Torstein.

Inderlig låt

Dette var greit for NRK, som kjente til Sødal fra før. Eivind og Torstein fikk med seg tidligere a1-vokalist Christian Ingebrigtsen på laget, og nå er låten «Eastern Wind» klar for å konkurrere mot fem andre norske bidrag i Bodø siste helgen i januar (se egen sak).

— Hvordan er låten, Torstein?

— Det er en nokså stor ballade med kraft og inderlighet. Sangen sitter godt i øret, og jeg er svært fornøyd med den.

— Hvilket forhold har du til Grand Prix?

— Jeg har alltid fulgt med på Grand Prix, men da Bobbysocks vant i 1985, lå jeg og purket og sov. Jeg var bare åtte år den gangen, ler Sødal.

Skal gi ut album

Han gleder seg til å opptre for 4000 publikummere i Bodø, og håper selvsagt han klarer å kvalifisere seg til finalen i Oslo Spektrum lørdag 9. februar.

Det er for øvrig ikke lenge siden Torstein Sødal opptrådte på Sørlandet. Rett før jul hadde han tre julekonserter med Hanne Krogh i Flekkefjord, Evje og Kristiansand. Alle trakk fulle hus.

— Det var utrolig koselig å opptre på hjemmebane for familie, venner og kjente, sier artisten som fremover satser for fullt på karrieren.

I løpet av året er planen å gi ut debutalbumet.

— Men mitt nyttårsforsett nå er å legge meg i hardselen og gi alt jeg kan for Grand Prix, sier Sødal.

Imponert

Låtskriver Eivind Rølles har stor tro på kristiansandsartisten. De to har kjent hverandre siden Sødal opptrådte på en privat tilstelning i Spania for noen år tilbake.

— Jeg hørte ham synge og ble veldig imponert. Han er en fantastisk sanger, sier Eivind Rølles som driver eventbyrå og er Torstein Sødals manager.

Christian Ingebrigtsen synes Sødal har en fantastisk stemme, og gleder seg til å høre han i delfinalen.

— Vi prøvde å skreddersy låten til ham og hans liv. Nå er det viktigste å få vist fram Torstein sitt veldig store talent, sier Christian Ingebrigtsen.

De norske delfinalene i Grand Prix arrangeres i Stavanger (11. januar), Kongsvinger (18. januar) og Bodø (25. januar). Fra hver delfinale går to artister direkte til finalen i Oslo Spektrum. Melodiene som havner på tredje og fjerdeplass, vil få en ny sjanse til å gå videre i et «siste sjanse»-show 6. februar. De to låtene som kommer på første og andreplass her, går videre til finalen.