Det mener filmregissør Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen om Amanda-juryens valg. Han er ikke overrasket over at regidebuten «5 løgner» ikke fikk noen nominasjoner.

— Nei, det er veldig enkelt. Ofte når en film har gått dårlig, så smitter det psykologisk over på de som nominerer. Det er ren psykologi, sier Krutzkoff Jacobsen.

Han hadde håpet på et bedre resultat.

— Jeg hadde forventet at skuespiller Charlotte Frogner fikk en nominasjon i kategorien beste kvinnelige hovedrolle. Michalis Koutsogiannakis, han spiller en uføretrygdet horekunde og burde hatt nominasjonen for beste mannlige hovedrolle.

«Idioter og bønder»

Krutzkoff Jacobsen har tidligere hevdet at regidebuten «5 løgners» dårlige kinobesøkstall skyldes kritikernes feilaktige dom og folks manglende evne til å sette pris på folkekulturen. Da filmen bare trakk 15 000 nordmenn på kino gikk Krutzkoff Danielsen ut og kalte det norske kinopublikummet «idioter og bønder». Seinere utdypet han: «Dessverre går det ikke an å lage intelligent, folkelig film i Norge. Det norske folk får kjøpe frossenpizzaen sin, stemme Ap og FrP og steike i sitt eget fett og åndelige tomhet». I ettertid måtte han be bøndene om unnskyldning.

— Jeg er en kunstner, og det er viktig å være ufornuftig og ta ting ut. Noen ganger angrer jeg på utspillet, men for det meste ikke.

Rufsete perle

I etterpåklokskapens lys, er det noe du ville gjort annerledes med «5 løgner»?

— Ja, jeg ville gjort filmen helt annerledes nå. Jeg har aldri sagt at den er et filmatisk mesterverk, det er en rufsete perle. Ikke et barn med plettfritt smil, sier Krutzkoff Jacobsen.

— Men at den er så dårlig som folk vil ha det til, er bare tull.

På horehus

Krutzkoff Jacobsen for tiden med manus og casting til en ny film. Prosjektet har arbeidstittelen «De umoralske».

— Manuset er bedre enn på «5 løgner», og dette er en film som jeg har lyst til å lage. Den handler om to norske ««Bonnie og Clyde»- skikkelser. En jente og en gutt som blir kastet ut av hjemmet, og bestemmer seg for å åpne et horehus, sier regissøren som tror denne filmen blir bedre.

— Sist gang var det for mye på spill og mye nerver.

Krutzkoff Jacobsen trekker parallellen til store spillefilmregissører som ikke lyktes på første forsøk.

— De to første filmene til Fellini var en fiasko, så lyktes han med nummer tre. Coppola traff ikke på de første forsøket, og Bergman traff først med sin sjette spillefilm. Jeg føler det er større gutter enn meg som har feilet første gang.

Amanda-utdelingen finner sted 16. august i Haugesund.