ARENDAL: Fredag ettermiddag holdt Hove-ledelsen pressekonferanse for å oppsummere festivalen. Toffen Gunnufsen fikk spørsmål om hvem han ønsker til neste års festival.

— Det er så vanskelig med sånt - jeg har drømt om Radiohead i 10 år, men man vet jo aldri hva de finner på, svarte bookingsjefen.

Men han avslørte at det var en konkret artist han gjerne ville ha.

— Det som hadde vært kjempemorsomt og absurd hadde vært å fått Eminem. For han har så fantastisk humor. Da kunne vi hatt han på Litteraturscenen samtidig, he-he. Han kommer med nytt album. Han er jo stor. Men vi får se. Det er det som er så morsomt med å booke.

Højdare å treffe Jack White

Foreløpig ser det ut til at festivalen kommer til å holde samme profil når festivalen går av stabelen samme uka som i år i 2009. — Sjangermessig vil det ligge på noe av det samme, men jeg håper vi får et mer komplett hiphop-program til neste år, slik vi hadde i fjor. I år var det litt spredt, oppsummerer Gunnufsen.

Videre sa Toffen at et av høydepunktene hans var å treffe Jack White i The Raconteurs.

— Nå har ikke jeg fått med meg så veldig mange av konsertene, men jeg fikk med meg Raconteurs i går. Det var en stor opplevelse å møte Jack White. Det er ikke ofte jeg går til det skrittet å møte en artist, men det gjorde jeg i går. Det var veldig morsomt å snakke med ham. Han er en underfundig type. Det var en højdare.

Flere kjøpte ukespass

Festivalen har solgt i overkant av 55.000 billetter til publikum. I tillegg kommer salg ved festivalportene og til partnere. I år var det cirka 90 prosent som kjøpte ukespass – noe som er en økning på 15 prosent fra i fjor.

Gunnufsen og festivalsjef Morten Sandberg synes imidlertid det var vanskelig å svare så mye på hvordan økonomien er før de har regnet sammen til slutt.

— Vi har solgt mer ukespass enn dagspass, og det er mer økonomi i dagspass. Så det har vel en liten betydning. Utover det føler vi at vi har rimelig god kontroll, og er 100 prosent sikre på at det blir festival neste år, kan Sandberg slå fast.

— Hvis det skulle bli røde tall i år, er det en utfordring vi kommer til å løse. Også skal vi drive med stor forutsigbarhet fra neste år av, sier han, og legger til at alle artistene er betalt.

Budsjettet til Hovefestivalen er på 56 millioner kroner. Bookingbudsjettet er rett rundt 18 millioner.

— Hva det blir til neste år, avhenger av dollarkursen, for å være helt ærlig. Men det kommer vel til å ligge rundt det samme, kanskje litt mindre hvis det blir én dag mindre, sier Gunnufsen om bookingbudsjettet.

Andre tall fra årets Hovefestival:

  • Cirka 950 artister har vært innom

  • 5-7 konserter ble avlyst

  • Cirka 70.000 liter øl er solgt

  • 6000 mennesker, derav 3000 frivillige, jobber i Hove-staben

  • Cirka 17.500 publikummere har vært innom festivalområdet per dag

  • Mandag og torsdag var utsolgt, og det ble lagt ut ekstrabilletter

FORNØYDE: Hoves festivalledelse var i det store og hele godt fornøyde med årets Hovefestival. Til venstre sitter Toffen Gunnufsen og Morten Sandberg. Foto: Monika B. Birkeland