KRISTIANSAND / LILLESAND: – Noen folk tror sikker at jeg godter meg. Det gjør jeg ikke. Dette er bare vemodig. Jeg trodde det gikk an å leve side om side, Hove og Quart, at det var marked for en byfestival i Kristiansand og en campingfestival på Hove.

Toffen sier det som knekte Quart var at folks forventninger ikke kunne innfris i det nye steinharde festivalmarkedet her til lands.

– For fem år siden kom internasjonale stjerner til Oslo, Quart og på veldig gode år også til Bergen. Hva skjer nå? De internasjonale superstjernene spiller overalt i landet, til og med i Lyngdal og på Ose. Når Quart så skal reorganisere seg, greier ikke festivalen som før å tilby store navn sammen med nye band. Andy (bookingsjefen) er knallgod, men folk ropte på Metallica og Red Hot Chili Peper. Helt urealistisk at Quart kunne gi dem det, men det var det de ville ha. Det ble et mispass mellom det Quart kunne tilby som byfestival, opp mot det imaget som ble skapt den gang Quart var mer alene.

Toffen minner om at det har poppet fram en rekke byfestivaler, mange av dem nokså like. Han tror Quart tapte mest på dette, fordi folk forventet at den skulle være noe mer.