– Det er for galt at tre kreative og initiativrike studenter skal bli sittende igjen med regninga for å ha skapt så mye glede for så mange, sier Kjell Einar Karlsen på Nøgne Ø. Sammen med en annen av Skral Festivals hovedsponsorer, Kristin Berthelsen i Activepeople, har han tatt initiativ til et støttearrangement der målet er å få redusert gjelda til de tre festivalgründerne Stian Tobiassen, Markus Vik og Mikal Vassbotn mest mulig.

Skral festival i Grimstad økte jevnt i størrelse siden oppstarten i en hage i 2003. Den nådde sitt høydepunkt i sommer med over 13000 besøkende og en eventyrlig stemning. Den økonomiske biten har ikke gått i hop og nå sitter tre unge entusiaster igjen med regninga etter å ha valgt å ta ansvar og gi seg mens de er på topp.

Mange har reagert på at tre unge og initiativrike studenter alene må betale prisen for å ha skapt den kule og svært populære festivalen. Etter initiativ fra lokalavisen Grimstad Adressetidende er det blitt opprettet en støttekonto hvor privatpersoner og næringsliv kan gi sin støtte.

Spiller gratis

Det kompromissløse bryggeriet Nøgne Ø og konsulentselskapet Activepeople, begge fra Grimstad, har vært festivalens samarbeidspartnere og fulgt Skral tett. De har nå tatt dette initiativet enda et hakk videre ved å organisere et støttearrangement. Lillesandsbandet Heroes and Zeroes har sagt ja til å stille gratis, konsertstedet Luftslottet stiller utgiftsfritt sine lokaler til disposisjon. Tirsdag 2. desember trommes det sammen til en solid markering som skal fronte at gode initiativ ikke bør straffe seg! Målsetting er gründerne bak Skral etter denne datoen kan stryke en stor del av den private gjelden de har opparbeidet seg.

Ugland gir

Det har blitt opprettet en nettside, www.jegstotterskral.no, med mer informasjon om tiltaket. Her kan også privatpersoner og næringsliv kjøpe støttebilletter til arrangementet eller donere penger. Ugland Eiendom har gått i bresjen og uavkortet donert 25 000 kroner til guttene!

– Etter at vi satt i gang med å organisere denne markeringa har vi bare møtt positivitet og forståelse. Vi håper og tror folk ønsker å vise at de har verdsatt engasjementet og initiativet til disse guttene, og at alle vil bidra til at de ikke blir sittende igjen med regninga for all den gleden de har spredt, sier Kristin Berthelsen og Kjell Einar Karlsen.

STØTTEKONSERT: Det er for galt at tre kreative og initiativrike studenter skal bli sittende igjen med regninga for å ha skapt så mye glede for så mange, sier Kjell Einar Karlsen på Nøgne Ø og Kristin Berthelsen i Activepeople, har han tatt initiativ til et støttearrangement der målet er å kutte gjelda.