Wenche Myhre, Publiners, Tine Wulff (søsteren til Marthe Wulff), 18 år gamle Janni Santillan, Alexander Stenerud, Julius Winger og Tone Damlie Aaberge. Sju kjente og ukjente deltakere er klare for den andre delfinalen i årets Melodi Grand Prix. Veteranen Wenche Myhre deltok for første gang i 1964 med «La meg være ung». I Bodø den 31. januar skal hun synge «Alt har en mening nå» av Jan Vincent Johannessen.

Ikke bare positive tanker

Mens Myhre har deltatt representert både Norge og Tyskland i Melodi Grand Prix en rekke ganger, er «Idol»-yndling Tone Damli Aaberge en av nykommerne.

Sist sett mens hun sveipet over dansegulvet i «Skal vi danse», har hun denne gangen skrevet teksten og skal framføre «Butterflies». Melodien er skrevet av hitsnekrer David Eriksen, og Aaberge forteller til Dagbladet at hun hadde litt skrupler før hun melde seg på slagerkonkurransen.

– Alle har tanker omkring MGP, og aller er kanskje ikke like positive. Først tenkte jeg at jeg ikke visste om det var riktig for meg å delta nå. Men nå er det bare positivt. Låten er skrevet for meg, og jeg tror dette blir et minne for livet, sier Tone som blir den andre høyt profilerte tidligere «Idol»-deltaker i MGP.

– Folk kaller jo Maria Haukaas Storeng GP-Maria, men jeg oppfatter ikke det som negativt. Jeg har jo så mange navn, folk har litt å velge i.

Lokale helter

De lokale heltene i Publiners opptrer i bandets andre hjemby. Låten de har skrevet heter «Te stein», og har klare referanser til norsk tradisjonsmusikk. Inspirasjonen er hentet fra fjellene på Helgelandskysten. Det handler om begjær, lidenskap, sjalusi og hevn. Bertil Bertelsen er komponist, mens Ronny Bertelsen, Olav Johan Nygaard og Morten Horn har skrevet teksten.

Ferskinger

Halvt filippinske Janni Santillan (18) er konkurransens mest ubeskrevne blad. Låten «(Like You Did) Yesterday» skrev hun da hun var 14 år gammel.

Den melankolske R'n'B-låten handler om savnet etter kjærligheten slik man engang har opplevd den. Låten er produsert av William Larsen (Nasty Kutt), og han har også lagt beats på låten.

Marthe Wulff har skrevet tekst og melodi til «Ride», men overlater vokalistjobben til søsteren Tine. Hun er utdannet innen sang og teater, og spiller for tiden inn plate med egne låter.

...og ringrever

Alexander Stenerud satser på romantikk og 60-talls britpop med «Find My Girl». Musikeren og tekstforfatteren fra Oslo deltar for andre gang i MGP, og har selv skrevet låten han skal framføre. Stenerud er mest kjent fra bandet Zuma som solgte 18.000 eks av sin første CD i 2001. Julius Winger (38) debuterer med sin egen låt «Like an angel», og også han har CD-er på samvittigheten. Rett nok på norsk, albumet «Kjærlighet og andre misforståelser» kom i februar i år