Ifølge australske The Sunday Telegraph har Madonna, Neil Diamond og Paul McCartney forkastet planer om å turneer i Australia. Madonna, som for tiden er travelt opptatt med sin Sticky & Sweet-turné, skulle etter planen besøke ANZ stadion i Sydney i slutten av januar. Nå er planene lagt på is. Turnéen promoterer stjernens ellevte album «Hard Candy», som kom ut i vår.

Live Nation

Den australske avisen melder at det var Live Nation som skulle sette opp showet i samarbeid med den lokale promotøren Michael Coppel. Svak dollar har gjort både artister og arrangører mer forsiktige.

– Alle føler seg fram, og risikoen har økt betraktelig, sier Coppel.

Den australske fansen har ventet lenge på at popstjernen skal komme på besøk. Madonna besøkte ikke Australia under hennes forrige turné heller, og vi må tilbake til «Girlie Show tour» i november 1993 for å finne forrige besøk.

Avlyser

Finanskrisen rammer altså Australia hardt på musikkfronten. Kilder avisen har vært i kontakt med melder også at artister som The Eagles, Green Day og Metallica har utsatt sine turer til Australia. Andre promotører bekrefter dette.

– For øyeblikket er dette ukjent terreng. Mange turneer ble lagt ut for salg før dollaren krasjet, sier konsertarrangør Michael Chugg.

Madonna har vært i medienes søkelys av alt annet enn musikalske grunner de siste månedene. Ekteskapet med Guy Ritchie gikk i oppløsning, og i forrige uke ankom baseballspilleren Alex «A-Rod» Rodriguez og Madonna Miami sammen i popstjernens private jetfly til popstjernens konsert i Miami.

Turneen har imidlertid vært en gedigen suksess så langt. De 28 konsertdatoene i Nord-Amerika sørget for en inntjening på rundt 91,5 millioner dollar. Totalt ble det omsatt 550.000 billetter, melder Billboard.