— Ingen ville anbefalt en kvinne å reise til Namibia for å føde, sier Carol DeRosa, sjef for det amerikanske vaksineselskapet Passport Health, til TMZ.Angelina tok med seg blivende far Brad Pitt og sine to adopterte barn Maddox (4) og Zahara (9 måneder) til et luksushotell nær Swakopmund, der de har leid hele anlegget for 12 uker.

— Risikoen for malaria er størst i landet mellom november og juni. Sykdommen kan forårsake høy feber, abort, spedbarnsdød eller for tidlig fødsel, sier DeRosa til nettstedet.

Ifølge kilder nær paret er heller ikke Brad Pitt særlig fortrolig med tanken på at babyen skal fødes i Afrika. Han skal visstnok mene at hun tar en fryktelig risiko når det gjelder helsen. Da han ble med henne til Etiopia i 2002 for å hente hennes adoptivdatter Zahara, vendte han hjem til USA og ble øyeblikkelig innlagt for en mild form for hjernehinnebetennelse han pådro seg under turen.

Men Angelina Jolie er så fascinert av Afrika, som hun ifølge nyhetsbyrået AP kaller håpet og mulighetenes kontinent, at hun gjerne vil gi det kommende barnet et afrikansk navn. Hun har vært der flere ganger som FN-ambassadør i flyktningsaker og på filminnspilling, og tilbrakte flere uker i Namibia i 2002 for filmen «Beyond Borders».

Navnevalget er det guvernøren i Erongo-provinsen i Namibia, Samuel Sheefeni Nuuyoma, som opplyser om, etter å ha truffet paret til lunsj nylig. Han sier også at ekteparet sier de vil at barnet deres skal komme til verden i Namibia. (©NTB)