Særlig Ben Affleck liker tydeligvis å bidra med å donere bort motorsykler til gode formål. I september i fjor signerte han en gul Harley-Davidson på Jay Lenos fjernsynsshow. Nå gir han bort to av sine egne spesialombygde motorsykler for å skaffe penger til en statue av Martin Luther King Jr. Affleck er kjent for å elske fartsleketøy, og kjøper seg gjerne de raskeste syklene på markedet — eller de tøffeste, som chopperen som skal auksjoneres bort.

Hvorfor Affleck og Pitt brenner for den myrdede borgerrettsforkjemperen, er på grunn av sitt vennskap med Morgan Freeman - som er sentral i initiativet for å få reist et minnesmerke i Washington, DC, for King.

«Bygg drømmen» kalles prosjektet, etter Martin Luther King Jr.s berømte tale «Jeg har en drøm». Minnesmerket, med en ni meter høy statue av King i midten, vil plasseres på National Mall - innen synsvidde fra Jefferson Memorial, der King holdt talen som endret USA.

— Folk siterer alltid King. Han huskes som vår prins for fred og borgerrett. Vi skylder ham noe stort som vil holde ham og minnet om ham i live, sier Morgan Freeman til AP. (©NTB)