KRISTIANSAND: Tommy Akerholdt fra Silver, og nå turnerende musiker i Serena Maneesh, hadde tatt turen for å se norske Torch, som han synes er det beste livebandet Norge har å by på for øyeblikket.

Se bildeserie fra Quartens første dag her.

— Jeg blir så forbannet fordi de spiller så bra, ler Tommy Akerholdt, og røper stor beundring for bandet.

Han ville med flere sjekke ut Tool senere på kvelden, men først var det australske Wolfmother som sto på scenen. Et av de mest hypede bandene på årets Quartfestival ga alt på scenen, og publikum fikk hva de hadde kommet for.

For andre var Placebo det store trekkplasteret.

— Jeg har bare sett Placebo en gang før, men skulle gjerne sett dem 10 ganger, sier DJ Burlesk, og speider etter vokalisten i Placebo som nettopp har passert i folkemengden.

Og det var mer enn folksomt den første dagen på Quart. Tusenvis av folk flokket seg rundt konsertscenene, vannhullene og gikk i skytteltrafikk mellom scenene. Folk hygget seg overalt med musikk, sol og venner.

Også politiet koste seg.

— Til nå er det stille og fredelig. Bare kos så langt, sa Kjartan Hole, som sammen med Espen Thunestvedt utgjorde en av politiets tre fotpatruljer på festivalområdet.

For de kommende dagene lover værvarselet bra. Meteorologene lover nemlig temperaturer opp mot 25 grader resten av uken.

— Temperaturen vil holde seg nokså stabil, og kanskje kan det bli enda varmere. Makstemperaturen på Kjevik tirsdag var 26 grader, onsdag venter vi temperaturer opp mot 30, sier vakthavende meteorolog Frode Håvik Korneliussen ved Storm Weather Center.

Faren for heteslag og uttørking er imidlertid overhengende, noe Quart-ledelsen har tatt konsekvensene av. En rekke vannstasjoner er satt ut, og tusenvis av liter er allerede tømt ned i tørste publikumsmager.