— Jeg har alltid likt å skrive, både historier, dikt og alt mulig. Jeg har lyst til å bli forfatter når jeg blir stor, sier Fride etter å ha sett filmen "Kule kidz gråter ikke" sammen med resten av klasse 7c ved Dvergsnes skole.

Les Frides vinnerdikt i spalten til høyre

Produsenten av filmen og ungdomsbladet Julia arrangerte skrivekonkurranse i fjor høst. Filmen handler om vennskap, og temaet for konkurransen var "Gode venner betyr alt". Fride sendte inn flere dikt, og diktene "Kvifor" og "En ekte venn" gikk til topps. Premien var spesialvisning av filmen for hele klassen, samt at diktene kommer på trykk i bladet Julia.

— Jeg ble veldig glad, og følte meg veldig heldig, sier Fride.

— Det som er så fantastisk med diktene hennes, er hvordan hun har fanget noe så sårt som det ekte vennskap er. Og hun har fokus på hva hun selv kan gjøre, ikke den andre parten, sier filmens regissør Katarina Launing, som var til stede under visningen og svarte på spørsmål fra elevene.

"Kule kidz gråter ikke" handler om den unge og livlige Anja, som får leukemi og blir innlagt på Rikshospitalet. Filmen hadde premiere 10. januar, og har passert 40.000 besøkende.

Les Frides vinnerdikt i spalten til høyre