Habiba (21) fra Kristiansand deltar i «Farmen»

21-åringen er utdannet agronom og kjemper nå om hytte og bil i realityserien.

Publisert:

Habiba Stray (21) fra Kristiansand ble i kveld valgt inn som fullverdig «Farmen»-deltaker. Foto: Alex Iversen

  • Kjetil Nygaard
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Det er veldig kult at jeg ble valgt inn, men jeg ble litt forbanna over at de ser på meg som en av de svakeste. Jeg gleder meg til å vise at de tar feil.

Det sa Habiba Stray (21) fra Kristiansand like etter at hun ble valgt inn som fullverdig Farmen-deltaker i onsdagens episode.

I flere uker har deltakerne i «Farmen» levd slik man gjorde i 1915 og kjempet mot hverandre på en bondegård like ved gullgruvene på Eidsvoll.

Ingen sørlendinger var blant deltakerne fra starten av, men mandag dukket Habiba Stray (21) fra Kristiansand opp på TV-skjermen. Hun ankom gården sammen med tre andre utfordrere og konkurrerte om to plasser på «Farmen».

I onsdagens episode stemte deltakerne over hvem de ville ha med seg, og da ble 21-åringen valgt inn på gården. Begrunnelsen var at hun ble sett på som en svak konkurrent.

Ble førstekjempe

Men like etter hun fikk fast plass på gården ble kristiansandskvinnen valgt til førstekjempe. Dermed må hun velge en motstander og konkurrere mot i en tvekamp, som blir sendt på TV 2 søndag kveld.

— Jeg er litt sint, litt lei meg og litt skuffa. Nå er jeg kjempeforvirret over hva jeg skal gjøre, sa hun mens hun tørket tårer etter å ha blitt valgt til førstekjempe.

Utdannet bonde

Stray er utdannet agronom, altså bonde, men valgte å holde det for seg selv frem til hun var valgt i frykt for å bli sett for en sterk konkurrent.

— De andre sa at jeg skulle melke den verste kua som finnes. Men de vet ikke at jeg har bakgrunn som agronom og har drevet med melking i tre år. Det var ingen utfordring for meg. Melking av ku, det kan jeg, sa hun til TV-kameraet under mandagens episode.

Til Fædrelandsvennen forteller Stray at tv-seerne ikke har sett den ekte Habiba ennå.

- Jeg valgte å holde en lav profil, og er veldig underdanig og forsiktig i starten. Men til søndag får Norge se hvordan jeg egentlig er. Da har jeg fått nok av oppførselen til enkelte av deltakerne der inne, sier hun.

Livredd for klipping

Stray er oppvokst på Grim. På gården i Eidsvoll møtte hun en gjeng hvor det allerede var konflikter og intriger.

— Jeg ville inn for å nyte gården og leve slik man gjorde i gamle dager. Men de fleste deltakerne var mest opptatt av hvisking, taktikk og å spille spillet. Det var tøft, og det ble jeg fort lei av. Etter førstekjempevalget ville jeg egentlig bare tape tvekampen og dra hjem, sier 21-åringen.

For tiden studerer hun i Oslo. Onsdagens episode så hun sammen med gode venner i hovedstaden.

- Jeg skalv hele tiden, og var livredd for hvordan jeg blir fremstilt på TV. Derfor var det godt å ha venner til å holde meg i hånda under episoden, sier hun.

Vil savne barberblad

TV 2 spurte Stray hva hun gruet seg mest til i forbindelse med «Farmen»-deltakelsen. Dette svarte hun:

— At jeg er nødt til å leve uten barberblad. Det blir en utfordring, for jeg vil jo ikke at alt skal gro igjen. Ellers tror jeg at jeg skal overleve sulten og mangel på hygieneartikler.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. TV