Det spørs om det blir like mye folk som dette, når NRK gjør opptak til "Karl Johan" på Markens denne uka. Dette er fra Handelens dag for noen år siden. Foto: Reite, Mari Horve

— Dette gleder vi oss til. Men vi vet ikke hva vi går til, sier programleder Erik Solbakken i «Karl Johan» på telefon fra Oslo.

Det populære humortalkshowet har vært sendt fra Oslos hovedgate de siste tre årene. Programlederne Erik Solbakken og Hasse Hope er godt i gang med produksjonen av de åtte programmene som skal sendes fra sensommeren av.

Norgeskart

— Vi har vært på Karl Johan i tre år, og der skal vi fortsette å være. Men vi tenkte det hadde vært deilig å prøve å være en annen plass. Så vi sto foran norgeskartet, og tenkte vi skulle hive en pil for å se hvor vi skulle. Men vi hadde ingen pil. Derfor valgte vi Kristiansand. Vi ser for oss at det blir fint vær, og at folk er blide. Vi vet jo ikke hvordan kristiansanderne er på tv, men det skal vi finne ut av, sier Solbakken.

— Hvilket forhold har du til Markens?

— Jeg har trasket der mellom Dyreparken-slagene, og kjøpt en is. Jeg vet ikke om Hasse har et sterkere forhold til Kristiansand, sier Solbakken, og henvender seg til sin kollega.

— Han var der en gang i 2008, og har gode minner derfra, sier Solbakken og ler.

Gullruten-nominert

"Karl Johan" ble Gullruten-nominert i 2013, i slutten av denne uka tar programlederne med sitt mobile studio til Kristiansand. Fra onsdag til fredag skal de jakte på forbipasserende i Markens.

— Vi skal hanke inn kristiansandere som er villige til å stille på tv. Sørlendinger er det triveligste folkeslaget, så jeg tror ikke det blir problematisk. Og når vi har fått de i sofaen, så tar vi det derfra. Vi tar også med parykker og kostymer, så det er mulig det blir noen parodier. Og det er en grunn til at vi har valgt Kristiansand, og ikke Elverum. Vi tror det er god stemning der, sier Solbakken.

Kristiansand kommune støtter Markens-produksjonen med 50.000 kroner, og kulturdirektør Stein Tore Sorthe mener "Karl Johan"-redaksjonen har gjort et godt valg når de kommer til Kristiansand.

— Markens gate har en del av de kvalitetene Karl Johans gate har, så det blir moro å få vist det på tv. Jeg håper det blir et bra program, sier Sorthe.