PÅSKEKRIM: Psykopat i familien

Stjernen fra blant annet «Broadchurch» spiller i den nye britiske krimserien «Deawater Fell», men denne gangen spiller David Tennant en litt annen rolle.

Serien starter med ren familieidyll med glade, dansende mennesker på låvefest, men den natten forandrer alt seg da familien Kendricks hus brenner ned. Naboene løper til for å hjelpe, men det er kun faren i familien, Tom (David Tennant), som overlever. Kona Kate (Anna Madeley) og begge døtrene omkommer. 

Familien så svært lykkelig ut fra utsiden, men undersøkelser rundt brannen avslører mørke hemmeligheter, både i familien Kendrick og blant deres nærmeste. Var det virkelig en ulykke, eller ble de drept? Og i tilfellet, av noen de kjente, eller fremmede? I det lille lokalsamfunnet sprer ryktene seg fort, og teoriene er mange. Er Tom psykopat, eller kjærlig far og ektemann? Og hva med Kate?

Serien er både vellaget og velspilt, og det er tydelig gjort mye research for å skildre ulike mennesketyper og personlighetsforstyrrelser på en skremmende og troverdig måte. For selv om serien er fiksjon, er hendelser og personkarakteristikker inspirert av virkeligheten. Jeg synes imidlertid at løsningen blir åpenlys litt for tidlig, og at serien ikke klarer å holde nerven hele veien igjennom, men alt i alt, solid og underholdende krim.

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.