VATIKANET: På en pressekonferanse tirsdag ble nyheten om en ny tegnefilm sluppet, som man håper skal bli en stor suksess fram mot jul. «John Paul II, menneskehetens venn» blir tittelen.

Filmen lages på åtte språk, slippes kun på DVD i 30 land, og starter med en snakkende dagbok kalt Mateo og den snakkende pennen Quill Simona. Begge holder til på skrivebordet til pave Johannes Paul, og handlingen starter på dagen da han døde — 2. april 2005. Pennen og dagboken lurer på hvorfor paven ikke kommer for å skrive i og med dem, som han pleier – og så hører de klokkene ringe og skjønner at noe er galt. Deretter dukker to snakkende duer opp, og de fire tar barna med på en reise gjennom pave Johannes Paul IIs begivenhetsrike liv – fra barndommen i Polen, gjennom andre verdenskrig og kommunistiske Polen til pavevalget og hans 27 år som pave.

– Ideen var å vise hans menneskelige side, for å bringe ham nær barna og familiene. Derfor mente vi tegnede karakterer var best, sier J.L. Lopez-Guardia, en spansk animasjonskunstner som er blant de 20 som har jobbet med filmen.

Erkebiskop John Foley, som leder Vatikanets PR-avdeling, sier til Reuters:

– Det er et nyttig verktøy for familier samlet foran fjernsynet så de kan huske livet til denne store paven.