KRISTIANSAND: — Plateselskapet var ikke fornøyd. De hadde sendt produktet vårt videre til sine kontakter, og tilbakemeldingene var lunkne. Derfor sendte de denne fyren hit, sier vokalist Daniel Nordgård og peker på det franske mårratrynet til Christope Benoin.

— Først ble vi skikkelig forbanna, innrømmer Nordgård.

Nud hadde nemlig brukt uhorvelig mange tusenlapper på studiotid og produsent Alex Møklebust (Seigmen) i forbindelse med den første innspillingen. Resultatet endte dessverre med at franskmennene fikk både baguetter og rødvin i halsen. Låtene var bra, men sounden falt ikke i smak.

— Vi skjønner ikke hva som har skjedd med bandet vårt. Gjør noe! Det var beskjeden jeg fikk fra plateselskapet, bekrefter nud-hjelpsprodusenten Christope Benoin.

Dønn ærlig I seks uker har han brukt dagene i studio på Gimlekollen, og nettene på loftet til Daniel Nordgård. Plateselskapet ga ham blankofullmakt til å lage et nytt album med Nud.

— Det er en tøff prosess å si til et band at produktet de har jobbet med i over et år ikke er bra nok. Derfor lot jeg plateselskapet gjøre den jobben, ler Benoin.

Han vil på ingen måte kritisere sin forgjenger Alex Møklebust. Men innrømmer likevel følgende:

— Da jeg først fikk høre platen til Nud trodde jeg ærlig talt det var en demo. Lyden var vel helt ok, men den kledde ikke bandet. Og potensialet i låtene var overhodet ikke hentet ut, sier en dønn ærlig Christope Benoin.

Etter seks uker med en fransk råtass bak spakene har pipen fått en annen lyd.

— Christope evner å se det unike i hver eneste låt, samtidig som han hører helheten og binder det sammen til et komplett album. Vi har lært utrolig mye på de siste ukene, sier Wrånes.

Og legger til:

— Det er utrolig deilig med en produsent som krever at du gjør litt bedre enn ditt beste hver eneste gang du står foran mikrofonen.

Gjeldstynget Wrånes vil helst ikke snakke om økonomi, men med en gjeld på om lag 200.000 kroner, er det mye som tyder på at bandet nå avvikler sin egen bedrift, og lar seg kjøpe av det franske plateselskapet. - Det er ikke noe gøy, men man kommer til et punkt der det blir så mye arbeid utenom selve musikken, at det beste kanskje er å slippe taket, sier Daniel Nordgård. Samtidig innser bandet at plateselskapets refusjon av den første innspillingen, også er en stor tillitserklæring.

— Når de sender en produsent til Kristiansand i seks uker, så er det faktisk en massiv satsing fra deres side, mener Nordgård.

Ny lanseringsdato for kommende album er satt til mars 2007.