KRISTIANSAND: Det blir utvilsomt både heftig og mørkt på Samsen til fredag.

Som en del av Scandinavian Serpent Tour, står Kristiansand på menyen for norske Stonegard og danske Hatesphere. I forrige uke turnerte de i Danmark, og kunne melde tilbake om ville tilstander og fulle hus. De to metallbandene skal i tillegg besøke Bergen, Stavanger og Oslo i mai.

Spesielt med spillejobben i Kristiansand er at den er på Samsen, som er en åpen konsertscene for ungdom også under 18 år.

Guttene i Stonegard har holdt det gående siden 2001. De er spiller rock/metal med en fot i 80-tallets thrash og er sterkt inspirert av band som Metallica og Megadeth. I tillegg har bandet også i aller høyeste grad blikket rettet fremover. Stonegard har fått strålende kritikker i media for sine to plateutgivelser, og har gjennom hele karrieren vært veldig ivrige på å turnere.

Hatesphere er høyaktuelle med ny plate rett rundt hjørnet, og stiller på scenen med Stonegard-gutta med sin tunge, vuggende metall. Bandet kan gi assossiasjoner til Sepultura og Soulfly. Bandet har vunnet en haug med priser for musikken sin i Danmark, og har turnert med alt fra gamle helter som Testament og Exodus til nyere band som Chimaira og The Haunted. 5 plater har Hatesphere gitt ut siden starten i 2001. Norske Helldiver stiller opp som support på fredagens konsert. Bandet beskriver musikken sin som ”hard and heavy crushing metal”. Helldiver har rutinerte medlemmer fra blant annet Purified in Blood.

Det er med andre ord duket for en heftig kveld i metallens navn på Samsen på ukas første helgedag. En ekstra bonus er det at konserten også er åpen for alle metallfrelste under 18 år.