KRISTIANSAND: — Sier du det? Det var jeg ikke klar over, sier daglig leder i Quartfestivalen, Helge Josdal når fvn.no ringer.

Han henviser til bookingsjef Jørgen Skauge for ytterligere kommentar.

— Vi har ikke mottatt en offisiell begrunnelse for deres beslutning om å dra hjem tidlig. Før vi vet mer selv, har vi dessverre ikke mer å fortelle, annet enn at vi allerede jobber på spreng for å finne en rock-erstatter, sier musikksjef Jørgen Skauge.

Quart mottok beskjeden fra Velvet Revolver gjennom en epost. I brevet skriver bandet at de har valgt å reise tilbake til USA i midten av juni.

Sjokkert

— Nå er vi rimelig sjokkert. Vi har i kveld mottatt en mail som sier at Velvet Revolver reiser tilbake til USA i midten av juni. Det betyr dermed at deres konsert på Quart 07 og seks andre konserter i Europa, ikke blir noe av. Noen grunn for dette står det ingenting om, skriver quart-medarbeider Louis Holbrook, i en kommentar på festivalens hjemmeside.

Holbrook understreker at quartmannskapet allerede er i gang med å finne en erstatter.

— Vi vet at slikt skjer i denne bransjen, men vi hadde virkelig ikke forestilt oss at det skulle skje med Slash & Co.

Cancelled

Dette er meldingen som nylig ble publisert på hjemmesiden.

July 2, 2007 Kristiansand Norway Quart Festival CANCELLED

Dermed ser det mørkt ut for Quarts "rockemandag". Velvet Revolver har også kansellert seks andre spillejobber i Europa i slutten av juni. Dette gjelder landene Portugal, Spania, Belgia, Frankrike, Sveits og Irland.

Gjettekonkurranse

Det var en stolt bookingsjef, Jørgen Skauge, som tidligere i år kunne slippe Velvet Revolver. Bandet har tidligere Guns N' Roses-gitarist, Slash, med i musikertroppen.

Quartfestivalen lanserte bandet gjennom en gjettekonkurranse, hvor quart.no sine lesere skulle gjette hvem som eide en avbildet Gibson Les Paul. Etter at et knippe lesere hadde tippet at det var Slash sin gitar, slapp Quart Velvet Revolver.