— Hvilken bok anbefaler bokhandleren våre lesere?

— Jeg anbefaler Cecilie Engers Himmelstormeren. Det er en biografi om Ellisif Wessel. Hun levde fra 1866 til 1949, som legefrue i Kirkenes. Fra å være en overklassekvinne utvikler hun seg til å kjempe for de fattige. Hun ble en av de tydeligste kvinnesakskvinnene i sin tid. Boken kom ut i høst og skulle fått mye mer oppmerksomhet. Den er interessant både som et historisk bilde og som beskrivelse av et usedvanlig menneske. Og så er boken lettlest.

— Er det andre bøker blant høstens utgivelser som har gjort inntrykk?

— Det har kommet svært mange gode bøker i høst. Men skal jeg trekke fram en som har gjort sterkt inntrykk, må det være En bedre dag i morgen av den tidligere barnesoldaten Ishmael Beah. Det er utrolig hvordan et barn som har opplevd og utført så mange grusomheter kan bli et helt menneske igjen, og ikke minst reflektere over sin forhistorie på den måten han gjør i boken. Dette er en bok som gir håp. Jeg leser mye om denne type problematikk. Om innvandring, flyktningeproblematikk og mellommenneskelige spørsmål. Det handler om å forstå mennesker som kommer fra andre kulturer.

— Hvordan ser bokhyllen din ut?

— Jeg har mye bøker og en rimelig oversiktlig bokhylle. Er altlesende og forsøker spesielt å holde meg oppdatert på nye bøker. Leser også en del kristen litteratur og krim. Låner mye bøker på biblioteket. Syns biblioteket har et utrolig flott tilbud til publikum.

— Er det lov for en bokhandler å reklamere for biblioteket?

— Det syns jeg absolutt. All lesing er viktig - og for folk som leser mye er det umulig å kunne kjøpe alt i bokhandelen. Men bøker er også flotte å eie. Jeg har bøker overalt i huset, selv om jeg prøver å rydde en del unna.

— Hvilken bok ser du fram til å lese?

Jeg holder på med Jon Fosses siste bok Andvake. Når jeg er ferdig med den, ligger Erlend Loes nyeste Muleum og C.J. Sansoms spenningsroman Vinter i Madrid og venter på meg.