KRISTIANSAND: — Dette er stas! sier en entusiastisk Åmli til fvn.no.

Onsdag reiser han til Oslo for å være med i Norges desidert mest sette såpeserie gjennom tidene. Der skal han menge seg med de kjente skuespillerne og være statist (med replikk!) i en kommende episode.

Åmlis bror, Åsmund Åmli er kjent for å tråle land og strand rundt med Åsmund Åmli band, og landeplagen "Eg e kåt, eg e galen, eg e fra Setesdalen". Men nå skal han få kjenne konkurransen fra sin bror på kroppen.

— He he... Jeg må jo konkurrere litt med bror om oppmerksomheten, ja! Men han er bare veldig glad på mine vegne og synes dette var kjempegøy, sier den nye Cæsar-"stjernen".

Meldte seg som statist i -99 Det er lenge siden Thor Åmli meldte sin interesse for å være med i Hotell Cæsar. I 1999 meldte han seg opp som statist, og det skulle altså gå åtte år før TV2 tok kontakt med han og spurte han om han ville ta en rolle. Åmli har drevet med teater siden han var 12 år, hovedsaklig i lokaloppsetninger og studentrevyer.

— De trengte en statist som kunne si replikker, og siden jeg hadde teatererfaring, fattet de vel interesse for meg, sier Åmli.

I episoden av Hotel Cæsar skal han være med i tre scener. En av dem inneholder to replikker, og selv om setesdølen ikke vil avsløre noe fra handlingen, kan han melde at den vil være sammen med en "stjernene" .

— Det er jo ikke noe stor rolle, så jeg forventer ikke et gjennombrudd akkurat! flirer han.

Men TV2 har allerede gitt 30-åringen beskjed om at han muligens også vil bli benyttet i flere episoder i kommende såpe-sesong.