Norges morsomste kvinner og menn var lørdag kveld samlet på Chat Noir i Oslo under utdelingen av Komiprisen.

Årets morsomste program ble Nytt på nytt. De vant publikums avstemning, og det populære TV-programmet fikk med det en ny pris for sin humor.

– Tusen takk til seerne som har stemt på oss, og alle som har sett på oss. Så vil jeg si tusen takk for meg, og vær så snill: ta godt imot Linn Skåber, sa Anne-Kat. Hærland, som har vært en av tre programledere i Nytt på nytt sammen med Jon Almaas og Knut Nærum.

To priser til Voldsæter

Med to tildelte priser hadde Marit Voldsæter en strålende kveld på Chat Noir lørdag. Hun innkasserte prisen for beste forestilling på scene, med sin forestilling «Med ræven i fatle!», og ble samtidig kåret til beste kvinnelige artist i revy og komedie.

Årets fagpris gikk til produsenten av P2s «Hallo i uken», Else Michelet. Juryens begrunnelse var at Michelet har gjort lørdagen til den morsomste dagen i uka, og at hun har vært en produsent med sterk vilje og faglig tyngde. Programleder i «Hallo i uken», Are Kalvø ropte opp den lykkelige prisvinneren, som advarte publikum i salen, og kanskje landets politikere, om at dette ville hun holde på med lenge.

Hederspris til KLM

Årets hederspris gikk til komikertrioen i KLM, Knut Lystad, Lars Mjøen og Trond Kirkvaag. Trioen fikk prisen for 30 år i humorens tjeneste. De to takket for prisen, og for samarbeidet med Kirkvaag.

– I denne gleden er det forferdelig trist at ikke Trond kunne være her. Men Trond, hvis du ser oss: We love you, utbrøt Knut Lystad på tampen av den NRK-sendte prisutdelingen.

Delte ut til seg selv

Programleder for Komiprisen, Øystein Bache, fikk den tilsynelatende overraskende gleden av å dele ut prisen for beste forestilling på tv og film til seg selv. Han er programleder i Løvebakken, som fikk prisen.

Atle Antonsen fikk prisen som beste mannlige artist i revy og komedie, og hevdet hardnakket overfor publikum i salen at han egentlig var veldig, veldig glad, men var bare så dårlig til å vise det.

Årets beste stand-up artist ble Christer Torjussen. Litt senere ble Dag Sørås kåret til årets nykommer, og følte for å takke Torjussen. Blant annet fordi Torjussen takket ham selv i sin takketale.