KRISTIANSAND: — Dette er en spennende utfordring. En festival skal ikke bare være god musikk og stemning, den skal også være god butikk. Det skal jeg forsøke å bidra til, sier Steinar J. Olsen.

Stormberg-gründeren og det tidligere bystyremedlemmet for Høyre, var i går på sitt første, dog uoffisielle, styremøte i Quartfestivalen.

LES OGSÅ: Her er Quarts superdanske

I regi av Fædrelandsvennen møttes Olsen, Kjetil Nordhus, Jill Akselsen og Anette Espegren på Quartbrakka på Odderøya. Det femte påtroppende styremedlemmet, Rasmus Wiinstedt Tscherning var det ikke mulig å få på plass fra Danmark med to timers varsel.

Første møte

  • Vi har faktisk aldri møttes før nå, sier Olsen, som i går var på Quartbrakka for første gang.

Denne kvintetten er personene Quarts rådsforsamling har pekt ut for å styre festivalen opp av grøfta. Vet de hva de går til?

  • Ja. Vi er forberedt på å brette opp ermene og gjøre en jobb for Quart, sier Olsen.

— Det gjelder i høy grad oss ansatte og frivillige også, sier Anette Espegren. Hun ble innstilt som representant for disse gruppene av de andre frivillige.

  • Det er en veldig stå på-ånd i staben nå, og vi jobber allerede hardt for neste års festival, sier Espegren. Hun er akkrediteringsansvarlig på andre året og har jobbet med Quart i fem år.

_STYREHUER: Det nye styret i Quartfestivalen er samlet for første gang.

F.v. Anette Espegren, Kjetil Nordhus, Steinar J. Olsen og Jill Akselsen.

Foto: Torgeir Eikeland._

— Det er ekstremt gøy å være med i Quartfestivalen nå som den er inne i en så kraftig forandring, sier Jill Akselsen. Hun er advokat og sitter på den juridiske kompetansen i det nye styret. Nå jobber hun i PricewaterhouseCoopers, og kan på grunn av firmaets interne regler ikke sitte i noe styre før hun slutter i jobben til nyttår. Da begynner hun som avdelingsdirektør og konsernadvokat i Prosjekt og Teknologiledelse AS.

Derfor blir nåværende styremedlem Monica Lidi sittende i stedet for Akselsen ut året.

Rockealibiet

Kjetil Nordhus er prosjektleder i Kristiansand Rock City og han har vært vokalist i band som Green Carnation og Trail of Tears. Dette gjør venndølen til rockealibiet i det nye styret.

— De sa de ønsket en representant for miljøet i byen, og da jeg ble spurt tenkte jeg at jeg hadde en oppgave å fylle her. Jeg synes dette virker som en gjeng jeg har lyst å jobbe sammen med. De har den riktige erfaringen og bakgrunnen, sier Nordhus.

Han og de andre i styret kan få det travelt i tida som kommer.